PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 8. junij 2023

21:00 - Koncert
ODPRTO: KiKi

 KiKi – na internetu Kikiwritings – je 22-letna kantavtorica iz Ljubljane. Svojo glasbo je prvič s svetom delila na festivalu Slovenska nota 2021, ko je s svojo pesmijo Punčka iz papirja dosegla drugo mesto. Od takrat naprej samostojno izdaja glasbo, ki jo sama opiše kot mešanico popa in folka z elementi elektronske in narodno-zabavne glasbe. 

KiKi je nastopala na skoraj vsakem alternativnem odru v Ljubljani in tudi v Mariboru, Trbovljah, Kopru, Škofji Loki, Kozarišču, Hrastniku in Črnomlju. Koncerte je imela na festivalih, kot so Majske igre, Mesto žensk in Plavajoči grad. Nastopala je tudi kot predskupina hrvaške alt-pop senzacije Sare Renar. 

Leta 2022 je bila del turneje Klubski maraton, ki jo organizira največji slovenski neodvisni radio, Radio Študent – ki jo je opisal kot “čarovnico intimnih pripovedk”.

Na koncertih jo spremljajo kitarist Jaka Florjančič in tri backvokalistke – Nika Trdin, Eva Ana Zudič in Gala Pregel.

KiKi je 12. marca 2023 izdala svoj prvi album KRiKi, v katerem je 12 avtorskih pesmi. Prvenec je doživel pozitivne kritike in ga je mogoče poslušati v oddaji Pesem v žepu na radiu Prvi. Sama najbolj uživa v iskanju novih načinov ustvarjanja glasbe in produkciji, ki njene glasbene ideje lahko spremeni v realnost. 

 

LINKI:

ALBUM KRiKi: https://li.sten.to/kiki_kriki 

Facebook: https://www.facebook.com/kikiwritings/ 

Instagram: https://www.instagram.com/kikiwritings/ 

BandCamp: https://kikiwritings.bandcamp.com/ 

SoundCloud: https://soundcloud.com/kikiwritings 

TikTok: https://www.tiktok.com/@kikiwritings 

*** Koncertni cikel ODPRTO sofinancira Mestna občina Ljubljana - Oddelek za kulturo.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz