PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 27. november 2023

21:00 - Koncert
zavod Sploh / Defonija: ELVIS HOMAN (SI) + BADRUTT / GROM / KOCHER / KUTIN (CH, SI)

Elvis Hi-man (Elvis Homan, SI) — bobni, elektrofonija
 
 
Elvis Homan je bobnar, ki živi in deluje v Rotterdamu na Nizozemskem. Je ustanovitelj kvarteta Quartzite (sodobna klasična glasba / jazz), ki je prejel 2. nagrado na Erasmus Jazz Prijs in član Marco Apicella Trio, ki je prejel prestižno 1. mesto na tekmovanju Leiden Jazz Award 2017. Elvis že nekaj let uspešno gostuje po festivalih v Evropi. Magistriral je iz elektrofonije v živo / moderne kompozicije na glasbeni akademiji v Amsterdamu in diplomiral iz jazzovskih bobnov na akademiji v Rotterdamu. Ustanovil je rotterdamski orkester elektrofonskih improvizatorjev, REIO. Osredotoča se na sodobno kompozicijo in živo elektroniko v programskem okolju Ableton Live ter Max/Msp ter povezavo akustičnih bobnov z modularnim sistemom sintetizatorjev.
 
Gaudenz Badrutt — elektrofonija
Tomaž Grom — kontrabas, elektrofonija
Jonas Kocher — harmonika
Samo Kutin — hurdy gurdy
 
premierno!

Novi kvartet tvori pravzaprav slaba polovica 10-članske avstrijsko-slovensko-švicarske zasedbe Šalter Ensemble (v prvotni različici ga poznamo od l. 2017). Šalter je letošnjo pomlad po rezidenčnem bivanju v Benetkah, ko je v soorganizaciji med zavodom Sploh in združenjem Live Arts Culture nastalo četvero konceptov / struktur (tri so prispevali prav navzoči Badrutt / Kocher in Grom), nastopil tudi na 28. festivalu Jazz Cerkno. Tik pred momentom, ko se bo v Gromki rodil tale kvartet, pa bo Šalter gostoval na Forumu nove glasbe v Slovenski filharmoniji, zatem pa še v St. Johannu na Tirolskem in v Gradcu. Z ene strani torej kaže poudariti, da bo četverica prišla na oder uigrana, z druge, kajpak, velja, da bo tako rekoč prisiljena ubirati povsem drugačne strune, pri čemer nikakor ne gre pozabiti, da so naši gostje v dvoje in troje podali špile v bolj ali manj stalnih duetih (tako Badrutt in Kocher; Grom in Kutin) in triih, kvartetih (spomnimo se le Udarnika, kjer z Gromom in Kocherjem slišimo še Michela Donedaja in Taa G. Vrhovca Sambolca; opozorimo na zasedbo Tomažin / Kutin / Grom / Schellander) in številnih večjih zasedbah, s katerimi pa se le seznanimo v pričujočih povezavah:

 

 
Dejavnosti zavoda Sploh in koncertni cikel Defonija sofinancirata Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije in Mestna občina Ljubljana oddelek za kulturo.
 
 

kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz