PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 2. december 2023

21:00 - R.A.F.A.L.
DEAFNESS BY NOISE (Hr) + ODPISANI + REACH A.D.

Samoborskih DEAFNESS BY NOISE ni potrebno posebej predstavljati, saj se na HC sceni gibljejo že od leta 1991. Organizatorke tokratnega koncerta se še spomnimo njihovih začetkov, ko so igrali prve koncerte, a od takrat imajo za sabo bogato koncertno kariero, od številnih albumov, koncertov, turnej, kjer so igrali ob bok bendom kot so Biohazard, Sick Of It All, Rise Against, Suicidal Tendencies, Madball, Terror, Dog Eat Dog, Discipline, H2O in Pro-Pain. Ob 30. letnici delovanja so izdali album  »Dial »N« for Noize«, s katerim so zajeli svojo glasbeno pot, od enostavnega surovega punk rocka do metaliziranega hardcore punka. Kot zanimivost, poleg vseh zvenečih imen, ki so sodelovali pri tem albumu, lahko izpostavimo mix & mastering danskega  producenta Tue Madsen (Meshuggah, Sick of It All, Ektomorf, Madball, Suicide Silence), končni mastering pa je oddelal »the master of the dark arts«, legendarni Paul Logus (Pantera, Clutch, Limp Bizkit, Public Enemy, Stone Sour, Puff Daddy). Deafness by noise tudi po več kot 30ih letih ostajajo prava hc metalizirana bombica, polna surove energije.
https://www.facebook.com/deafnessbynoise/
https://deafnessbynoise.bandcamp.com/
https://pdvrecords.bandcamp.com/album/dial-n-for-noize

ODPISANI so bend z dolgo kilometrino. Pomurski hardkoraši se po domači punk sceni gibljejo že od 1995. V 27. letih obstoja so poskrbeli za precejšnjo glasbeno zapuščino: EP `Odpisani` (1995), sledila sta albuma `Preobrat` (1997) in `Partisan Hard Core` (2000). Po vrnitvi na koncertne odre leta 2014 izide album `Šah Mat`, sledita CD `Prva vrsta` (2018) in `Raised Fist`, ki ga je produciral (ponovno omenjeni) legendarni Tue Madsen. Z lanskoletnim albumom `Rebirth` pa so postali varovanci založbe Monsterbilly Records. S prihodom novih članov je bend resnično ponovno oživel, čaka nas doza `straight-in-your-face` hc panka. Lani so pri nas trgali oder skupaj z GBH in po enem letu se ponovno vračajo na mesto zločina.
https://odpisani.bandcamp.com/
https://www.facebook.com/OdpisaniHC

REACH A.D. prihajajo iz Pomurja. Metalizirani hardkoraši se glasbeno naslanjajo na bende ala Incendiary, Terror, Trail Of Lies, Sunami. Pričakujte dozo heavy hardcora, ki bo zadovoljil tako staro kot novo hardcore šolo.
https://www.facebook.com/reachhc/
https://reach-ad.bandcamp.com/« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz