PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAčetrtek, 25. november 2004

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
JOHN CALLOW: Konec zlate dobe?

[b]VIII. letnik DPU
tema POSTFORDIZEM
četrto predavanje[eb]

Erozija težke industrije, vzpon neoliberalizma ter vztrajni napadi na organizirano delo so britansko levico privedli do ponovnega in na trenutke še kako bolečega premisleka njene politike in prioritet. S koncem masovne produkcije, vzpostavitvijo "post-kolektivnih" oblik vladanja in s pojavom nove kapitalistične dobe, se je zazdelo, da je doba varnosti, tj. doba polne zaposlitve in socialne države, ki je bila obenem tudi doba velikih in množičnih političnih strank, končana. Zaton fordistične industijske produkcije je, kot sodijo nekateri, hkrati pomenil tudi zaton zlate dobe britanskega marksizma. Namen predavanja je pokazati intelektualno odgovornost britanske levice do teh nepričakovanih izzivov in hkrati demonstrirati presenetljivo moč in pomen razredne, industrijske organizacije na eni strani in marksistične interpretacije te težavne epohe na drugi.

D r . J o h n C a l l o w, zgodovinar, član upravnega odbora Marxove memorialne knjižnice v Londonu in član uredniškega sveta časopisa [i]Socialist History[ei], je avtor štirih knjig s področja popularne kulture in politike XVII. stoletja, številnih člankov o marksizmu in britanski politiki ter raziskovalni sodelovec univerze v Lancastru.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

[b]Programski odbor DPU

Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]


kontakt: oberstar@mail.ljudmila.org
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz