PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 21. junij 2024

20:30 - Koncert
morvern´s “HAPPY HOUR BUNGALOW DRIP” EP release + Long Dumb Voices

Ali vas preganja čas? Delo? Negotovost prihodnosti? Sami sebe?

morvern za vas nimajo rešitve, saj so sami v istem položaju, a ko stvari nimajo smisla je najbolje pasti v psihozo psihedelije in rocka. Z intimnim nezadovoljstvom kataliziran prihajajoč EP HAPPY HOUR BUNGALOW DRIP bo izdan 21.6. pri podtalnih prijateljih ŠOP Records ter predstavlja nadaljevanje mastnejše, punkersko podložene garažne distorzije iz predhodne plošče Welcome to Hell. Pridružite se brezkompromisno zabavni apatiji, kjer se naefektiran psihedelični rock in punk transformirata v nojzast ples. morvern se bodo kot gostje pridružili Long Dumb Voices, ljubljanski jezdeci apokalipse indie rocka.
https://linktr.ee/morvern
https://morvern.si/
 
Začetki trboveljsko-ljubljanskih morvernovski segajo v leto 2016, ko je solo spalničar Jan Cizej začel z večletnim kantavtorskim raziskovanjem indieja svobodnega izrazja. Iz javne tajne podzemne ljubljanske založbe ŠOP Records je Cizej / morvern s spletanjem prijateljskega klobčiča muzičarjev prešel v bend, ki v širši sliki domače ustvarjalnosti predstavlja ključni člen sodobne slovenske kitarske scene. morvern so Jan Cizej, Jay, Luka Ivezić in Miha Konrad.
 
LONG DUMB VOICES
Long Dumb Voices sestavljajo štirje jezdeci apokalipse indie rocka, ki so svoja kljuseta zajahali leta 2017. Konjenico tvorijo Erik Kerpan, Jernej Potočan, Gal Sajko in Rok Petrovčič. Bivši klubski maratonci Radia Študent raziskujejo sladkogrenko kitarsko ugodje optimističnih inštrumentalnih linij in kontrastnih temačnih tem. Vzbujena nevihta prihaja iz raja čustvenih croonerjev dvatisočih, kjer dva dolga nema glasova plujeta po veletoku Ljubljanice na barki bobnarije, pred zadušljivo globino pa ju na površju drži svetla prihodnost. Po nekajletnem zatišju, zasedba napoveduje prvenec, tokrat čisto zares, kar gre verjeti spevnemu in razgibanemu singlu Bedtime Stories.
https://linktr.ee/longdumbvoices https://youtu.be/jLJJk2qAPtc
 
Vstopka: 10 eur

 « nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz