PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 24. marec 2005

22:00 - DRMK
Koncert MASSACCESI + PINJA JAZZNA

MASSACCESI

John je bend ustanovil nekaj let nazaj, ime benda pa je povzel po italijanskem horror/gore producentu Aristide Massaccesi-ju.Bend igra experimentalen elektronski tehno-punk v obliki glasbenega kolaza v stilu kopiraj : prilepi in z izdanim materialom blesti na kar 22 izdanih kompilacijah (nekaj od tega so le internetne objave!), 4 albumih in eni 7-icni plati. John oblikuje tudi oblacila in prireja razstave, na njegovi spletni strani pa najdete cel kup fotografij njegovega delovanja, glasbo, video posnetke ter ostale informacije.


PINJA JAZZNA

Bend se je razvila iz DPU (drustva propadlih umetnikov) in jo sestavljajo:

Stefan Miljevic-Stef: vodja, kitara, vokali, piscali, tolkala, producent. Studiral filozofijo in soc.kulture na ljubljanski filozofski fakulteti, zadnje Case se bolj posveca budizmu. Glasbeni vplivi: Jimi Hendrix in Ornette Coleman.

Marko Petrusic-Petko: klaviature, menedzer, blagajnik. Diplomirani jazz glasbenik. Glasbeni vplivi: klasicna glasba in jazz, tudi latino, funk in pop.

Klemen Gabrijelcic: kitara, programiranje, dizajn. Dela kot dizajner pri reviji. Vplivi: blues, jazz. Premore zbirko svobodnejse glasbe iz 1960 in 1970. Na ta nacin zelo vplival na ostale clane benda.

Primoz Potokar: bas kitara. Je kitarist punk zasedbe Prulers. Ukvarja se z racunalnstvom. Glasbeni vplivi: punk, Queen.

Adi Jaksa: kitara. Ima med A„A¤lani benda najvec izkusenj s free muziciranjem. Je tudi odlicen jazz kitarist.


Zgodovina benda.

Leta 1991 nastala zasedba Drustvo propadlih umetnikov je postala kreativni laboratorij za mnoge mlade glasbenike, ki so se zeleli poskusiti z izzivom svobodnega muziciranja. Najuspesnejsi projekti Magnum spinum (dostopno na piratskem Cd-ju) in Live at the SGBÄ1 (v obdelavi). Iz te zasedbe in manj znane zasedbe King Rollo se je med leti 1998 in 2000 oblikovala zasedba Pinja jazzna. Zelela je zdruziti ortodoskno free muziciranje Dpu-ja z humorjem zasedbe King Rollo, kakor tudi z bolj elektronskimi prijemi, dostopnimi s pomocjo manjsega domacega studia. Nastopi predvsem po Ljubljani (Daktari, Metelkova, Sax pub, Jazzbina). V piratski verziji dostopna projekta A Muv Aheed ter Funky's dad. V pripravi: Pinja goes hip, jazzna goes hop ter Reaching a cacophonic frenzy.


kontakt: drmk@email.si
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz