PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 11. februar 2005

22:00 - Klubski večer
LUSTY VALENTINE

House, Break & Progressive večer

V goste prihajajo trije mariborski dj-i:

DJ Goody (Sinner Spinner Crew)
DJ Rocca (Electro Mania)
DJ Krun (Electro Mania)
[b]DJ GOODY[EB] je eden izmed mnogih Dj-jev iz štajerske prestolnice, katerega je pot iz komercialnih voda potegnilo v svet elektronske glasbe. K temu ga je pritegnilo poslušanje prvega CD-ja z house mixom (by Dj Decadenzza. Takrat je spoznal za kaj gre, ter s tem našel svoj slog in zvrst v house glasbi. Najbolj pa ga je v house glasbi prepričalo to, da je v njej zajetih ogromno glasbenih elementov, ki jih je poslušal v mladosti - disco, funk, jazz. Do tega preobrata je prišlo nekje v letu 2000. e v jeseni istega leta je sledil prvi nastop v KAM Clubu v Ravnah na Koroškem, kjer je nato,za nekaj časa, postal rezident . Sledili so nastopi na kar nekaj zvenečih partyjih z domačimi matadorji slovenske scene (Benjamin, OM, Decadenzza, Mate & Kama…) Kasneje je postal rezident Generaciji X, v Mariboru, kjer je delil mešalno mizo z dj-ji kot so Paolo Barbato, Steffano Nofferini, Davide Manali, Joe Montana, Timo Kretchman, Stefanino, Nick Tonut, Jojo, Shocker, Aleksij, Alen,... Začela so se tudi prva gostovanja v Teateru, Extravaganzi-Vž, Casablanci, Krpanu,...Po zaprtju Generacije X, je postal rezident v klubu Amsterdamv Mariboru.

Z leti je DJ Goody zašel v malo bolj »trde« - houserske vode in začel eksperimentirati z združevanjem zvokov različnih zvrsti housa. V njegovem setu je bilo slišati od groovie-jazzy housa do techno elementov. Kasneje so se tudi trance zvoki približali ušesu in zvarek je bil dokončan. DJ Goodyja je težko označiti z eno samo etiketo, še najbolj pa bi se opisu približali z definicijo progressivni house in trance začinjen z technom.

V letu 2003 je odvrtel kar zavidljivih 56 gigov, nekatere tudi na Hrvaškem in v Avstriji! Prevzel je dogajanja v Diskoteki MASAI in tudi tukaj sodeloval z nekaj znanimi Dj-ji kot so Edi The Fish, D.Manali, Virgin Helena, Crazy Lemon, Marc Graber, Psiho, Flis, Roja, Kratek, Armando, Elyxir, Mic-E, Krizs, Aleksij, Alen, Reaky, Gumja,...Zadnji bolj odmeven dogodek na katerem je sodeloval se je zgodil v Clubu Cazin – v avstrijskem Linzu, z Demon Wildom, ki ga je lansiral v avstrijsko klubsko in party sceno.

DJ Goody je, med drugim, aktiven tudi kot soorganizator dogodkov v Casablanci, v Celju.Ukvarjat se je začel tudi s produkcijo, kot posledico pa seveda lahko pričakujemo njegov izdelek tudi na vinilki. Dogovori že potekajo z nekaj založniškimi hišami.

Goodyjev moto je: Dj je na party-ju zaradi obiskovalcev in ne zaradi sebe!!!

Dj Goody bo isti večer, pred nastopom v Gromki, ob cca 22.00 nastopil tudi na Radiu Študent, v DJ seansi.

[b]DJ KRUN[B] je svojo glasbeno pot začel v mariborskem River Clubu leta 1994, kjer je bil program sestavljen pretežno iz aktualnih hitov, glasbe 80’s in disca. Tam je ostal tri leta.

Leta 95 se je začel seznanjati z elektronskimi glasbami, od katerih sta ga najbolj pritegnila trance in techno, ter izvajalci kot so Paul Van Dyk, Carl Cox, Adam Bayer, Sven VA¤th, DJ Quicksilver in Vincent De Moor. V tem obdobju je glasbo vrtel po raznih klubih v Mariboru in njegovi okolici.

Leta 2000 mu je Dj Om dal možnost vrteti v Clubu Amsterdam, v Mariboru. Njegovo djevsko udejstvovanje je zašlo na bolj redne tire, hkrati pa je dobil možnost vrteti z že malo bolj uveljavljenimi dj-iji kot so; Joe Montana, Paolo Barbato, Davide Manali, Crazy Lemon, Aleksij in Eddy The Fish. Dj Om in Club Amsterdam so bili glavni mejniki pri ustvarjanju njegove sedanje podobe. Glasba, ki jo vrti, bazira predvsem na hitrejših ritmih z dodatki segmentov techna, electra, break in industrial zvokov.

DJ Krun skupaj z dj "Roccom"(Dj Rocca), tvori zasedbo, ki sliši na ime "Elecro Mania". Skupaj se posvečata produkciji ter izgradnji svoje internetne strani preko katere bosta promovirala sebe, sodelujoče dj-je in klube v katerih bosta vrtela, ukvarja pa se bosta tudi z analizo razvoja elektronske glasbe od začetkov do danes preko preverjenih virov, ipd.


[b]DJ ROCCA[eb] se je z dj-janjem začel ukvarjat l.2000.
Na začetku je bila rdeča nit v njegovem performansu funky-dicso house, vendar pa je kasneje zaplaval v nekoliko bolj "globoke" vode in deep house. Izločil je nekatere segmente disca, ter poudaril bas linije z big beat-om in dobil neke vrste deep funk. S časom ga je konstantni, monotoni ritem začel malo dolgočasiti, zato je začel v svoj set vključevati tudi breakbeat zvoke. Rtem je enostavno "nalomil", dodal nekaj efektov in set je postal mnogo bolj razgiban in poskočen.

DJ Rocca je vrtel že v skoraj vseh mariborskih klubih in pubih, pa tudi številnih krajih izven rodnega mesta. Nekaj časa je delal tudi na mariborskem Radio plus,kot dj v oddaji "house grooves".

Njegova sodelovanja obsegajo veliko znanih DJ-jevskih imen - tudi svetovno znanih - dj Om, dj D, Goody, Apolo, Exo Beltram, Yapa, Jay Funk, Paolo Barbato, K Pharaoh, Stevie Diamond,...

DJ Rocca je v času svojega DJevskega staža organiziral tudi številne partije - večinoma na odprtem. Le ti so mu bolj pri srcu kot partyji v zaprtih prostorih, zaradi vzdušja, ki ga ponuja zabava na prostem - pod milim nebom.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto/Open je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz