PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 9. marec 2005

23:00 - Festival Rdeče zore
DAJ-DAM JAM SESSION

Je katera že preštela vse študije o popularni glasbi, ki pravijo, da je v muziki tako malo žensk zato, ker se raje držijo doma in same igrajo v dnevni sobi? Nas je toliko kot je strun na harfi? Ali tleskov med prsti? Gromkih jam session večerov, ki so se lani redno odvijali ob sredah, se je udeležila le peščica žensk. Še te so preglasili tisti, pri katerih je tudi izrecna prepoved soliranja in egomanije seveda naletela na gluha ušesa.

Vabljene, da se z inštrumentom ali brez udeležite izključno ženskega jam sessiona, pri čemer staro opozorilo še vedno velja: pogumno preko žanrov!

----

Has someone bothered to count all the popular music studies claiming that there are so few women in music because they prefer to play alone in the safety of their living rooms? Can you count us all on the strings of a harp? Or the snaps of our fingers? Only a handful of women took part in the regular Gromka jam session evenings. Those who did were often overshadowed by those who typically ignored the explicit prohibition of and solos and ego exhibition.

You are kindly invited to the women only jam session on. It does not matter whether you bring an instrument or not. What matters is the courage to go beyond genres.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz