PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 29. marec 2005

21:30 - Predavanje
BOLIVIJA IN PERU

»Obiskati deželo Inkov, kondorjev, koke in pa najprej, deželo prijaznih in nasmejanih ljudi je nepozaben trenutek, verjetno vsakega popotnika, ki stopi na andsko zemljo.
Puščave, nad njimi strmi vrhovi Cordiliere Blance, arhitekturni fenomen Inkov - Machu Picchu, žvečenje koke proti višinski bolezni, občudovanja vredni plavajoči otoki na Titicaci, sprehod po rudniku srebra v Potosiju, najlepši sončni zahod na Salar de Uyuni, kanjon reke Colce in še marsikaj zanimivega za vsakega še tako prefinjenega popotnika.
Ob vsakem koraku po prašnih ulicah spoznavaš kako pomembna je toplina in nasmeh, ki ga podarjamo eden drugemu in kako ljudje v revščini in bedi ohranjajo pozitivne misli ter te sprejmejo z vsem srcem, kot da bi te poznali že stoletja.
Resnično postaneš drug človek, ko zaplešeš in zapoješ na ulici, nekje v ozadju pa te spremlja melodija piščalk, in ko dobro prisluhneš si zaželiš, da bi lahko letel…el condor pasa…«

Predavala bo Saša Dolinšek« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz