PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 24. marec 2005

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
GIOVANNI LEGHISSA: Retorika menedžmenta in novi duh kapitalizma

[b]VIII. letnik DPU
tema POSTFORDIZEM
petnajsto predavanje[eb]

Sodobna retorika menedžmenta še zdaleč ni le nova ideologija kapitalizma. Opraviti imamo s povsem novim diskurzom, katerega cilj je vzpostavitev sveta, ki ga opisuje. Misleč s foucaultovske perspektive, bi lahko rekli, da je retorika menedžmenta specifična forma vednosti, katere obzorje je notranja reprodukcija sistema podjetništva. Ob analizi paradigmatske spremembe, ki jo je vpeljala ideja, da je vsako podjetje neodvisna organizacija, se bo predavanje osredotočilo na nekatere poglavitne aspekte menedžerske retorike (fleksibilnost kot pozitiven faktor, podjetnost kot vrednota per se, itd.) in – izhajajoč pri tem iz ugotovitev Luca Boltanskega in Eve Chiapello – poskusilo premisliti možnost novih oblik kritike sodobnega kapitalizma.

D r . G i o v a n n i L e g h i s s a predava filozofijo kulture na Univerzi v Trstu. Ukvarja se predvsem z epistemologijo humanističnih ved, vprašanjem drugosti, italijansko sodobno filozofijo in moderno judovsko mislijo. Je avtor del [i]L’evidenza impossibile. Saggio sull’immaginazione in Husserl[ei] (Trieste: LINT, 1999) ter [i]Il dio mortale. Ipotesi sulla religiositA• moderna[ei] (Milano: Medusa, 2004) in tudi član uredniškega odbora italijanske revije AUT AUT.

[b]Programski odbor DPU

Nasvidenje v naslednji revoluciji![eb]

"Man muss so radikal sein wie die Wirklichkeit!"
[b]--Bertolt Brecht[eb]


kontakt: dpu@mail.ljudmila.org.
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz