PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJApetek, 1. julij 2005

20:00 - Festival poletja v Mali šoli
AKTIVISTI?NA SKUPINA COLECTIVO SITUACIONES (Argentina)

predstavitev skupine [b]Colectivo Situaciones[eb], Buenos Aires, Argentina
+
projekcija filma [b]The Fourth World War[eb]

v Mali šoli!

Argentinska politično-socialna aktivistična skupina [b]Colectivo Situaciones[eb] iz Buenos Airesa je radikalna skupina, ki ima začetke v študentskem gibanju 90ih let XX. stoletja. Skupaj z organizacijo MTD de Solano (Gibanje brezposelnih delavcev iz Solana, ki združuje več kot 800 družin iz različnih mestnih četrti Buenos Airesa), se bojuje proti neoliberalizmu, prizadeva si za družbene možnosti in za vzpostavitev dialoga med nasprotnimi si stranmi. Od leta 2001 dalje deluje na strani brezposelnih delavcev, kmetov, bojevnikov za človekove pravice ter drugih entitet argentinskega novega protagonizma. Skupina Colectivo Situaciones posreduje svoje izkušnje boja proti vdoru globalnega kapitalizma v številnih knjigah, člankih in pamfletih, podanih v obliki dialogov, ki so se razvili in oblikovali med družbenimi konflikti v Argentini, in v svojem sporočilu segajo daleč prek argentinskih meja.

Projekcija filma [b]The Fourth World War[eb], filma, ki združuje podobe in zvoke vojne na terenu - na bojiščih Mehike, Argentine, Južne Afrike, Palestine, Koreje, na območjih "severno" od Seattla do Genove ter "vojne proti terorizmu" v New Yorku in Iraku. Je radikalna zgodba o upanju in medčloveškem povezovanju sredi boja, ki razdira in uničuje. Je smela intervencija proti imperiju - virtuozen, vizualno osupljiv in političen salvo proti osamitvi, obupu in nezmožnostim, kakor jih povzroča in spodbuja globalni kapitalizem.


kontakt: Helena.Dembsky@kliping.si
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz