PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 5. september 2005

22:00 - Koncert
LINDIWE (Ndola, Zambija)

Dobrodelni koncert za Zambijo v boju proti AIDSu!

Lindiwe je očarljiva in zelo talentirana temnopolta petindvajsetletnica, ki se v svetu glasbe odlikuje predvsem po izjemnih vokalnih sposobnostih in odprti osebnosti, ki navdušujeta občinstvo. Poje afro-jazz, v njeni glasbi pa je čutiti tudi vpliv soft-rock, soul in r&b glasbe.
Prejela je že več prestižnih nagrad:
- nagrada Ngoma (zambijski GRAMMYji) za najboljšo izvajalko leta 1999,
- nagrada Battle of the Bands za najboljšo izvajalko leta 2000,
- zmaga na pan-afriškem izboru glasbenih talentov Project Fame leta 2004.
Letos je v Johanesburgu nastopila pred 50.000 poslušalci na odmevnem koncertu Live8.
Podpisala je obetavno pogodbo z vodilno južnoafriško in mednarodno uspešno založniško hišo BMG Africa in pripravlja novi album.
Njenih mednarodnih uspehov sta seveda veseli Zambija in zambijska vlada, ki ji je pred kratkim podelila diplomatski potni list. Predsednik Mwanawasa jo je pozval, naj svojo slavo izkoristi tudi za boj proti virusu HIV in AIDS-u.


Lindiwe je poročena in je mamica majhnega fantka. Prihaja iz mesta Kitwe v Zambiji, državi v južni centralni Afriki, kjer ljudi še vedno pestijo težave, na katere Evropejci skoraj ne pomislimo. Nazoren je podatek o pričakovani življenjski dobi prebivalcev, ki je za moške 33, za ženske pa 32 let (za primerjavo: v Sloveniji je pričakovana starost moških 73 let in žensk 80 let). S pomočjo izobraževanja ljudstva, pri katerem imajo veliko vlogo tudi slavne osebe, kot je Lindiwe, je odstotek okuženih s HIV padel s 26 na 16 odstotkov.


Več informacij: festival RačeFest na www.racefest.net.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz