PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 19. oktober 2005

21:00 - kamera REVOLTA
Special no.13: Argentina 2002

(Kanal B, 2004, Nemčija, 60’, angleški podnapisi, dok. film)

Dokumentarec prikazuje, kako pod oznako neoliberalizma ameriški imeperializem in mednarodne denarne institucije kot sta IMF ter Svetovna banka sistematično uničujejo argentinsko gospodarstvo.
Z 19. decembrom 2001 se je v Argentini začel počasi a odločno oblikovati kompakten in anonimen upor civilne družbe: ljudje so se začeli zbirati na sosedskih sestankih, brezposelni so začeli blokirati ulice, delavci so zasedali tovarne in jih pričeli upravljati, javno se je začelo napadati politike ter obsojati njihovo vodenje. V filmu spregovorijo tisti, ki so brez domov, denarja in hrane, pa tudi profesorji, aktivisti, zasedniki tovarn in sosedske iniciative.

Vabljeni!

Vaša kamera REVOLTA

******************

Kamera REVOLTA želi vzpostaviti prostor, odprt za neodvisno, nekomercialno filmsko in video produkcijo, kjer se bodo lahko izrazili filmski ustvarjalci, video umetniki in medijski aktivisti, ki s svojimi prispevki kritično obravnavajo družbo v njenem kulturnem, socialnem in političnem kontekstu. Kamera REVOLTA želi preseči prevladujoče enosmerne vzorce informiranja, ki z vizualno podobo oblikujejo in kontrolirajo miselne tokove in ki z odvračanjem pozornosti gradijo nezmotljivo realnost.

Kamera REVOLTA je projekt Škratove čitalnice v sodelovanju z Klub Gromka.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz