PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

─Źetrtek, 24. november 2005

21:30 - Teatrino
GledaliÜ?e enega: Kuhanje poezije v gledaliÜkem kotlu glasbe

Slika 1 … Prihod neznanega subjekta iz onostranstva in tiskovna konferenca …

Iz leta xxxx se je vrnil neznani subjekt, ki se je po dvanajstih letih neuspešnega iskanja, da bi se reinkarniral, le ustalil in našel prazno telo.
Razlog njegovega prihoda je trenutna situacija v svetu; svet se vra─Źa v staro zavezo, ponovno se obuja zlato tele in se ustvarja novega boga – marketing.
Subjekt je sodeloval pri merjenju ─Źlovekovega subjekta v nedimenzionalnosti; rezultati merjenja so bili porazni. Nastala je mo─Źna deviacija od pri─Źakovanega.
Po reinkarnaciji in prihodu sledi tiskovna konferenca.
Po tiskovni konferenci pa ponoven odhod, nazaj v onostranstvo. Potrebna je ponovna smrt, in po balzamiranju in izbiri tehnike, dokon─Źno sledi samomor.

Slika 2 … Kamen modrosti …

Igralec v tej sliki odigra tako kamen, kot tudi ─Źloveka, ki pride do kamna modrosti, ker potrebuje pomo─Ź.
Fant, sin politi─Źnega veljaka pride po pomo─Ź do kamna modrosti. Priporo─Źili so ga ─Źlani društva za ohranjanje modrosti, katerega glavni sponzor je njegov o─Źe.
Fant prihaja z velikim problemom: pustilo ga je dekle, ki ga je prevaralo skoraj z vsemi dru┼żinskimi ─Źlani, samo z mamo ne, ker je bila pa─Ź takrat bolna.
To ga ne boli tako zelo. Bolj mu je pomembna tista druga stvar, zaradi katere je sploh prišel.
On je namre─Ź strasten igralec na loteriji. Pokupi cele komplete kartic in pozna ─Źisto vse igre, ki so odprte na loteriji. Njegov ┼żivljenjski cilj je dobiti glavni dobitek – to mu je ─Źisti orgazem.
Problem pa je nastal, ker je njegova bivša odšla z njegovim najboljšim prijateljem, kupila sre─Źko na loteriji – eno in edino sre─Źko, in zadela glavni dobitek. Najhuje pa je to, da ona v bistvu sploh ni marala loterije – v bistvu jo je totalno sovra┼żila – bila najhujša nasprotnica.
Do kamna modrosti pride z v vprašanjem, ali naj ubije sebe ali naj ubije njo?
Kamen modrosti ga grobo zavrne, on pa ga razbije.
Po telefonu izve njegovo diagnozo; pokli─Źe ga njegova mati … fant ima raka na plju─Źih … razplet je smrt …

Slika 3 … Novodobni Kri┼żani …

O─Źe iz nebes se odlo─Źi, da na ta svet še enkrat pošlje svojega sina; tokrat to ne bo Jezus, ampak njegov brat – drugorojeni.
Problem je ta, da je drugorojeni popolnoma navaden ─Źlovek in da se na nek na─Źin ne strinja z bo┼żjim na─Źrtom, da bi svet ponovno rešil na konvencionalen na─Źin. Zavrne na─Źrt, da gre ponovno na kri┼ż, tako kot njegov brat Jezus.
On pravi, da bo svet rešil rock'n roll. Potrebno je nazaj v podzemlje, urediti stvari spodaj, in tako po─Źasi preiti na površje … ljudem je treba ponuditi rock'n roll …
Slika 4 … Hitler strašilo â€

Slika prikazuje govor Hitlerja, ki je nataknjen na palici. Izgled, kot pti─Źje strašilo. Gre se za totalen posmeh diktaturi.

Slika 5 … Preobrazba vojaka …

Vojak se odlo─Źi, da opusti vojaško slu┼żbo. Odlo─Źi se, da gre nazaj do pra─Źloveka, do opice. Preobrazil se bo v opico in se dal zapreti v ┼żivalski vrt.
Slika prikazuje nagovor ljudstvu, nadškofu in predsedniku dr┼żave, in tudi preobrazbo samo.

Slika 6 … Life performance …

Glasba v ┼żivo. Na oder pridejo svetovno znani glasbeniki, ki prihajajo iz raznih ┼żanrov: rock, jazz …
Vsa ta znana imena, ┼żivijo in delujejo pod psevdonimi. V resnici pa so to doma─Źini – Slovenci, ki imajo doma─Źa imena.
Vsi ti glasbeniki so na odru zdru┼żeni v enega, pod imenom The Sale Project.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizoriš─Źe Odprto/Open, s katerim o┼żivlja ju┼żni del AKC Metelkove ...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz