PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 23. november 2005

22:00 - Twotonebinas
LESSKRO (ska/punk/r'n'r..., Francija)

V sredo, 23. novembra bodo Gromko napolnili zvoki francoskega skaja, ki ga bodo zakrivili člani vodilnega lyonskega ska benda Lesskro .
Lesskro je pred leti ustanovila skupina prijateljev, da bi kratek čas zapolnjevala z igranjem punka. Vendar pa ni ostalo samo pri tem, saj so kmalu dodali še trobento, pozavno in saksofon in zaplavali v ska vode. Danes, Lesskro igrajo hiter ska, zgrajen na trdni osnovi Two-tone izročila, ki ga preplavlja cela lestvica različnih vplivov, kateri izhajajo iz glasbenih preferenc posameznih članov – oipunk, 77's punk , dub, rock'n'roll.
Ob številnih koncertih, na katerih so oder delili z imeni kot so Ska-p, Skarface, Les Cameleons, Los tres puntos, in mnogimi drugimi in ob številnih sodelovanjih na raznih kompilacijah in prvencu, se lahko Lesskro pohvalijo tudi z dvema albuma – prvencem More 166sk4, ki je, leta 2001, izšel za NOCO records in lani izdanim albumom A.C.T.I.O.N, ki je izšel za Skalimero.
 


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz