PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 11. februar 2006

22:00 - Koncert
Tacenski mudeli feat. Pulse

Tacenski mudeli niso niti mlada, še manj pa perspektivna skupina scene ljubljanskega predmestja. Za njih ne bi mogli trditi, da so nova Siddharta ali Kocka, saj ne premorejo niti kančka spevnosti prve, še manj pa slednje vzorniške skupine. A bistvo njihove glasbe niti ni v stremenju k uspehu, uvrstitvi na 1. mesto glasbene lestvice radia FAKR (Fin Amaterski Krščanski Radio) in preboju v tujino ali Prekmurje, pač pa v iskrenosti njihovega ustvarjalnega sporočila – zakaj bi pisal svoje komade, če pa jih lahko preprosto ukradeš v stilu Domna Kumra ali Natalije Verboten?

Ravno to dejstvo (ne stil Natalije Verboten, ali – bog ne daj - Domna Kumra) pa razveseljuje njihove fene že dolgi dve leti, od kar je dve leti stara skupina pred dvema letoma skupila skupaj: ni jim treba poslušati lirično-glasbenega mučenja netalentiranih avtorjev, pač pa preprosto uživajo v ekstravagantnih priredbah svetovno znanih uspešnic, kot so: Paradise City, Nisem več s tabo, Paranoid, MesečA­na, Creep in mnoge druge. Kot poslastico pa vedno zaigrajo tudi njihov edini semiavtorski komad, ki hvalabogu vsebuje motive znanih uspešnic.

Bend sestavljajo štirje fantje, katerih geometrijska sredina je Tacen, malo obrečno mestece blizu slovenske prestolnice, kjer so nekoč tudi parali ušesa okoliškim sosedom. Prijav avtoritetam je bilo - glede na bližino policijske akademije - presenetljivo malo, a nerazumevajoči lokalni trg jih je primoral k selitvi v metropolo. V soboto, 11. feburarja, bodo z veliko bolj talentirano, a komercialno precej manj atraktivno predskupino Pulse tako nadaljevali s turnejo po ljubljanskih srednjih šolah, fensi lokalih ter Metelkovi – po Mizzartu in Menzi pri Koritu, tokrat v Klubu Gromka.

Vabljeni!

Tacenski mudeli so:

[i]Juš Milčinski[ei]: ritem kitara, feršterker z milijon efekti, sint, seksi hripav vokal in neslane šale
[i]Luka Snoj[ei]: solo kitara, stalno uglaševanje, back vokali po želji
[i]Blaž Vehar[ei]: bas, občasno paranje ušes z vokalom, visoka dioptrija
[i]Igor Bračič – Sadež[ei]: bobni, činele in zvonci, stalno popravljanje bas bobna, lomljenje palčk« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz