PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 2. junij 2006

00:00 -
EXIT za Metelkovo: Supreme.FM

Luygi Van (minimal techno)
Mique (funky house & breaks)
Rojter (tech-house, electro)
Electricutes (tech-funk, breaks)
Dr. Lesbian (breaks, tech)
Torul (electro, bootlegs)
Newt (80's rare grooves)

******

EXIT 6* v Sloveniji - 2. junij: vsi klubi Mesta Metelkova, Ljubljana

EXIT ni zgolj glasbeni festival; njegova najvažnejša stranska komponenta je družbena problematika, na katero se osredotoča vsak EXIT. Lani je bil EXIT usmerjen v problematike mladih (kot na primer pomanjkanje motivacije ali možnosti za delo,) zato izvirno domačo problematiko osredotočamo na lokalnem okolju.

Ime naše tokratne akcije je EXIT za Metelkovo, akcija pa bo – po EXIT-ovih visokih standardih – eden največjih glasbenih dogodkov leta. Po navdihu z matičnega EXIT Festivala bomo z številnimi istočasno delujočimi odri oziroma klubi ter široko in intenzivno paleto glasbenih zvrsti skušali sredi Metelkove za eno noč pričarati drobec utripa, v katerem dihajo zidovi Petrovaradinske trdnjave nad Novim Sadom med EXIT-om.

Naša akcija se bo odvijala v petek, 2. junija 2006 na Metelkovi Mestu, od večera do sobotnega jutra. Za glasbeni protest ne boste potrebovali denarja za vstopnino (raje ga varčujte za vstopnice na pravi EXIT), ampak dobro voljo, radovednost in željo po glasbeni akciji, kakršne vaša ušesa že dolgo ne pomnijo. O imenih nastopajočih molčimo, dokler nastopov ne potrdijo. Pripeljite prijatelje k prijateljem.

Več aktivnosti EXIT teama pričakujte v naslednjih tednih pred akcijo EXIT za Metelkovo, ki se bo odvijala v petek, 2. junija 2006 na Metelkovi Mestu, od večera do sobotnega jutra.

Našo akcijo bomo snemali in predvajali po številnih državah v regiji v okviru prikaza dejavnosti EXIT teama. Seveda bomo pri nas delovali vse do pričetka festivala EXIT in na festivalu samem. Novinarsko konferenco ob 12. uri bomo podprli s predvajanjem lani nastalega dokumentarca Petrovaradin Tribe KID-a Pozitiv iz Ljubljane, pri nastanku katerega smo svoje kamenčke v mozaik kultur pomagali vsaditi tako člani slovenskega EXIT teama, kot tudi slovenski obiskovalci festivala. Novinarska konferenca in predvajanje filma bosta začinjena še z razstavo EXIT 05 mladega in uveljavljajočega se slovenskega fotografa Matjaža Tančiča, ki bo skozi žive in dinamične slike razkazal svoj pogled na festival EXIT 5.0. Po novinarski konferenci bomo, skupaj s predstavniki matične EXIT 6 ekipe zainteresiranim medijem na široko predstavili letošnji festival ter odgovorili na podrobna vprašanja in se dogovorili za prihodnje pred- in medfestivalsko sodelovanje. Potem pa vsi na glasbeni megadogodek!


EXIT V Gibanju

Projekt "V Gibanju" predstavlja edinstven niz glasbenih dogodkov, ki se bo odvil v petih različnih mestih na najbolj zanimivih lokacijah v regiji skozi maj in junij 2006. "V Gibanju" predstavlja svojevrsten uvod v prihajajoči EXIT festival. Cilj kampanje je, da se ljudje pričnejo "gibati" in prenesejo optimističen duh po vsej regiji.

Od 27. maja se pričenja velika regionalna kampanja za EXIT 06, med katero se bodo organizirali veliki glasbeni dogodki v Sarajevu, Banja Luki, Zagrebu, Ljubljani in Skopju. Vsak dogodek bo mali festival zase. Ta mesta se zagotovo nahajajo na našem razporedu, možna pa so tudi presenečenja v drugih mestih po regiji. Program v vsakem mestu bo zanimiva kombinacija lokalnega, regionalnega in svetovnega. Cilj kampanje je, da se mladim ljudem izven Srbije prenese EXIT-ova energija ter približa zgodba, ki od leta 2000 nastaja v Novem Sadu. Na uradnih partijih in dogodkih (kot »EXIT za Metelkovo«) bo obiskovalcem ob vrhunski zabavi tudi omogočen nakup vstopnic za festival EXIT 6 po nižjih cenah!

Regionalno in nacionalno kampanjo bo spremljala zelo atraktivna skupna akcija EXIT-a in Tuborga.


EXIT 6

EXIT (www.exitfest.org) je največji poletni festival v jugovzhodni Evropi, točneje na Petrovaradinski trdnjavi v vojvodinskem Novem Sadu, Srbija in ?rni Gora. V času trajanja EXITA 6 (letos med 6. in 9. julijem 2006) postane trdnjava zbirališče mlade evropske prihodnosti. Legenda, imenovana EXIT, bo štiri dni navduševala tiste, ki se bodo spustili med zidove trdnjave; ta sprejme okoli 45 tisoč obiskovalcev istočasno, ki svoje glasbene okuse preverjajo na številnih odrih - letos na 20 (ali več) odrih pričakujejo več kot 300 izvajalcev. Slovenci pa lahko EXIT vzamejo za svoj domač festival, saj so v nekdanji skupni državi sprejeti toplo, skorajda z nostalgijo. Tudi zato se radi vračamo…

Glavni razlog, da romanje v Novi Sad postaja kultno tudi po bližnjih državah, je zagotovo glasbeno dogajanje, ki (letos v štirih dneh) na ducat odrov prinaša vse večje svetovne zvezde; letos napovedujemo Franz Ferdinand, Billy Idol, The Cult, Cardigans, Morrisey, Pet Shop Boys, Suzanne Vega, Dog Eat Dog, H.I.M., Massima Savi?a, Darkwood Dub, Sofa Surfers, Jeffa Millsa, Layo & Bushwacka, Davida Guetto, Deep Dish, Junior Jacka in stotine drugih izvajalcev. Tako festival, kot mesto od festivalu EXIT nudita številne raznolike možnosti nastanitve in zabave, saj Novi Sad v času EXITA diha z njim.

Ker EXIT Slovence šteje med svoje redne obiskovalce (član novosadske EXIT ekipe je na Siddhartinem nastopu lani ocenil nad štiri tisoč poslušalcev), pred in med festivalom EXIT v Sloveniji del dejavnosti opravlja tukajšnja ekipa EXIT teama. Ekipa bo skrbela za novinarje in goste, osredotočila pa se bo tudi na gostovanja festivalskih izvajalcev z odrov Exita pri nas, ob tem je poskrbela tudi za družbeno angažiranost festivala v našem okolju

Vstopnice in turizem

Tudi letos je za slovenske obiskovalce Festivala EXIT rezervirano omejeno število vstopnic za festival, ki se bo odvijal med 6. in 9. julijem v Novem Sadu. Vstopnice si boste tudi letos lahko nabavili pred festivalom in si zagotovili vstop med zidove Trdnjave. Letos boste lahko vstopnice kupili v poslovalnicah Študentskega servisa, med potovalnim agencijami pa priporočamo Collegium, ki se bodo trudili omogočiti dobre namestitve ter udoben prevoz za slovenske obiskovalce.

* - EXIT, od 6.do 9. julija 2006
Petrovaradinska trdnjava, Novi Sad, Srbija
Franz Ferdinand, Billy Idol, The Cult, Cardigans, Morrisey, Pet Shop Boys, Suzanne Vega, Dog Eat Dog, H.I.M., Massimo Savi?, Darkwood Dub, Sofa Surfers, Jeff Mills, Layo & Bushwacka, David Guetta, Deep Dish, Junior Jack in še skoraj 3000 izvajalcev« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz