PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 21. junij 2006

22:00 -
MAX ANDERSSON V AMBASADI STRIP

[b]Predstavitev novih izdaj revije Stripburger in video projekcija[eb]


Republika Strip je končno dočakala svojo ambasado, ki jo bo svečano odprl [i]Max Andersson[ei] s Pixijem. Album Pixy tega švedskega ustvarjalca, ki zadnja leta živi v Berlinu, predstavlja eno najbolj originalnih del na področju stripovske fikcije. Maxa Anderssona smo v Ljubljani že srečali ob otvoritvi razstave švedskega stripa in kasneje njegove samostojne instalacije Doniranje časa ter na razstavi stripa Bosnian Flat Dog, ki ga je soustvaril s še enim švedskim strip ustvarjalcem, Larsom Sjunessonom. Bosnian Flat Dog naj bi jeseni v albumski obliki končno izšel tudi v angleščini.
Tokrat se z Anderssonom ne bomo srečali v živo, pač pa si bomo lahko ogledali 44-minutno projekcijo njegovih avtorskih kratkih filmov, ki so nastali še preden se je popolnoma prepustil stripu.

NAIL FILMS:
Ingen kommentar, 1986, 5 min. – življenje na robu kinematografskega platna
Spik-bebis, 1987, 14 min. – hitri avtomobili, fine večerje, nenvadne frizure
VarfA¶r A¤r det så mycket svart, 1988, 7 min. – video clip posnet pred mrtvo publiko
Lolita separerar, 1989, 18 min., gluh in nemi film

V sveži, 43., številki Stripburgerja pa si medtem lahko preberete intervju z Anderssonom in tudi najnovejšo prigodo Car-Boya, tokrat zrisano v svinčniku, kar je za Maxa Anderssona precej neobičajno, a vseeno izredno učinkovito izrazno sredstvo.

Do polnoči bo praskal po CD-jih prof. [b]De Cecco[eb].« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz