PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 1. marec 2007

22:00 - Koncert
ZMAJEV REP (Bistrica ob Sotli)

Skupina [b]Zmajev rep[eb] bo v naslednjem letu objavila tretji album [i]Sanje podobe[ei], ki ga nameravajo pospremiti z intenzivno turnejo po domovini in preko. Skladbe za ploščo so bile posnete v domači »kuhinji«, v prvem ali zgolj nekaj poskusih, kar je eden od razlogov, da so posnetki konceptualno in zvočno drugačni od predhodnih. Nastajanje zadnje plošče je povezano s prestopom življenjskih dilem in prelomnic članov Zmajevega repa, pomeni jim temelj za nadaljnje glasbeno zorenje.


Zmajev rep so se zbrali 1998. leta, prvi studijski posnetki pa so nastali dve leti kasneje v studiu Kif-Kif. Leta 2003 je nato v samoizdaji izšel prvenec Ogenj, ki je bil nekakšen prvi otrok »šompeterske« (domače ime za Bistrico ob Sotli) uporniške scene. Do tega rojstva je četverica odbrusila kar nekaj koncertov po slovenskih klubih in odrih, tako da so bili pripravljeni v živo zagovarjati tisto, kar so posneli. Sčasoma je člane začarala »lomljena« ritmika, zato so znotraj skladb, ki so bile spočete za ploščo Urok (2005), promptno uvedli menjavo tonalitet in ritmov. Po Uroku so se stvari zopet začele spreminjati. Iz rocka je zasedbo vse bolj vleklo proti jazzu. Tako so sedaj Zmajev rep slišati kot zlitje ali fuzija nalomljene progresive ter jazzovskega navdiha. Zasedba namreč zmerom manj dela na vokalih (liriki) in vedno več na primarnem, zvočnem izražanju. Posledica tega je glasba, ki ni žanrsko obremenjena, kaj šele opredeljena. Podobno velja za njihov dosedanji opus. Konstanta je spremenljiv(k)a!

Postava:

Andrej Boštjančič - Ruda: kitara
Jošt Drašler: bas
Vid Drašler: bobni

Diskografija:

OGENJ
posneto: doma (december 2002)
miksano: studio Kapa (Metelkova)
izdano: samozaložba (februar 2003)

UROK
(kompilacija pesmi štirih bendov iz Bistrice ob Sotli: No cenzura, Eternija, Malik in Zmajev rep)
posneto: Studio BOS, Aldo Ivančič
miksano: Aldo Ivančič
izdano: samozaložba (marec 2005)

sanje podob (2007)


Kontakt:

Zmajev rep
Polje pri Bistrici 2
3256 Bistrica bo Sotli
041257831 – Ruda


kontakt: andrejruda@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz