PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 9. april 2007

22:00 - Twotonebinas
NO RESPECT (skapunk, Nem?ija)+10BALLS (skapunk. Slo)

Twotonebinas z veseljem sporoča, da se po slabih štirih letih v Klub Gromka vračajo nemški skapunkerji [b]No Respect.[eb]

Za osvežite spomina pa je tukaj nekaj podatkov o bendu:

[b]No Respect[eb] so začeli igrati kot čisti punk bend že v osemdesetih. Naslednja leta so preživeli v koncertiranju po nemških klubih in mladinskih centrih. Nekako pred dvanajstimi leti so začutili težnjo po spremembi in kmalu v bend vpeljali še pihalno sekcijo, ki sestoji iz trobente, pozavne in saxofona. V skladu s to spremembo je njihova glasba od grobega punk rocka prešla v hiter, vendar melodičen in plesen ska punk.
Z leti se za človeka marsikaj spremeni, tudi za [b]No Respect[eb] se je. Nikoli pa niso spremenili svojega pogleda na svet. Njihovi politični in vsakdanji pogledi na svet vseskozi prežemajo njihovo glasbo. V obliki besedil seveda, ki so večinoma delo pevca in kitarista Chrisa, vendar izražajo mnenje prav vseh članov in krtično razumsko presojajo vsakdanjik. Poudarek je na antifašizmu, boju proti kontroli in pritisku oblasti, lažem, se pa najde tudi prostor za â€olahkotnejšeâ€? teme kot so ljubezen in prijateljstvo. Za No Respect glasba ni samo zabava, pač pa medij, skozi katerega se prenaša pomembno sporočilo, ki je glasbi enakovredno in ki želi biti slišano.
V letih svojega obstoja so No Respect izdali kar nekaj demo kaset in ti cd-je, zadnjega, ki nosi naslov Confidence, pa letos za založbo Mad Butcher.
Gromko bodo pred No Respect ogrevali štajerski skapunkerji [b]10 balls[eb], katerih zgodba se začene ravno nekje v obdobju ko so No respect prvič nastopili v Gromki. 10 ballse sestavlja 5 fantov, ki so se zbrali iz različnih lokalnih bendov. Njihova glasba je mešanica različnih stilov, kot so ska, punk, rock, funk, reggae in še kaj bi se našlo, odlikujejo pa se, še posebej, po energičnih odrskih nastopih.
 


kontakt: twotonebinas@yahoo.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz