PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 31. avgust 2007

22:00 - Rešetanje
DJ SKABINA

DJ Skabina (RAdio študent) vrti svoje najljubše muzike. Malo za skank, malo za pogo, malo za swing in še kaj...

BIO:

Prva priložnost upravljati z reglerji in s lastnim glasbenim izborom zabavati ljudi, se je sKabini pokazala pred približno desetimi leti. Zgodilo se je v Reggaemuffinu v Stari Ljubljani. Spomin na ta dogodek, je malo nejasen v njeni glavi, saj je bila od strahu, da bo naredila kakšno napako, predvsem pa tremo pred javnim nastopanjem, tako zmedena, da tako ali tako ni vedela kaj počne.. Ampak konec koncev se je kar dobro izteklo. Tu pa tam se je sicer zataknilo – sredi predvajanja je odprla cd, ki se je ravno vrtel, ali pa se je komad začel šele nekje na sredi, ampak obiskovalce lokala to očitno ni pretirano motilo. Kakorkoli že, na poti domov se je odločila, da je to bilo prvič in zadnjič.

Potem pa je prišla ponudba od DJ Kunstlja, da se mu pridruži pri izvedbi ska večerov v K4. Njegova ideja je bila, da on v malem placu vrti tradicionalni ska, sKabina, ki je takrat nastopala še kot Miss Ska, pa hitrejše ritme drugega in tretjega vala v velikem. Tam je bilo že malo lažje, saj je bila bolj skrita od pogledov obiskovalce in je bila zato trema nekoliko manjša. So jo pa zato ob živce spravljale nemogoče želje publike, ki je očitno nevedoč, da je na tematskem večeru morila z željami po Metallici, tehnu, drum'n'bassu, Led Zeppelinih, itd. Ti ska večeri v K4 so trajali dobro leto v večjih časovnih presledkih, nato pa žal počasi zvodeneli. Nekje vmes, so jo iz Miss Ska preimenovali v sKabino – krivec je svetovni potepuh Bastien iz Kanade, kar je kasneje ko se ji je izpolnila želja po lastni oddaji na Radiu Študent, kjer je delala kot sodelavka glasbene redakcije botrovalu tudi imenu njene oddaje o ska glasbi – Skabinet.

Po prenehanju ska večerov v K4 je nekaj časa vrtela muziko po koncertih v Gala Hali, gostovala pa tudi na Ska faktor festivalih, v Orto baru, Menzi pri koritu in številnih privatnih žurih, svojo bazo pa našla v Klubu Gromka, kjer, kadar se ji ljubi, še vedno vsake tolko stopi za dj pult.

?eprav je sKabina svojo djevsko pot začela kot izključno ska dj-ka, je kasneje svoje nastope obogatila še z ostalimi muzikami, ki so ji ljube – punkom, hardcorom, swingom, soulom, rockabillyjem in psychobillijem, včasih pa zna presenetiti s kakim čisto nepričakovanim odklonom. Najraje sicer ima in vrti energično, divjo muziko, ki pa še zmerom premore zadostno mero melodije, da ta ni čisto izmaličena. Ker pa je taki intenziviteti težko iti vštric v nedogled, pridejo na vrsto tudi kakšni počasnejši komadi.

Drugače pa sKabina še vedno dela na Radiu Študent, ki ga obožuje, čeprav že dolgo ni več tako po njenem okusu, kot je bil v letih, ko je iz Maribora priromala v Ljubljano. Njena oddaja Skabinet bo letos obhajala 6 obletnico, koliko glasbenih oprem, tolp bumov in ostalih stvari je naredila, ne sledi več. Ker se ji je ponudba ska in punk koncertov v Sloveniji zdela preborna se je odločila rahlo spremeniti stvar. Tako je nastal koncertni ciklus Twotonebinas, ki je v zadnjih petih letih v Slovenijo pripeljal številne tuje ska, punk, hardcore bende in dal možnosti tudi mnogim slovenskim skupinam, da z njimi nastopajo. In ker se v življenju vse stvari razvijajo in ena vodi do druge, se tudi sama že nekaj časa aktivno bavi z muziko – poje in igra bas v streetcore r'n'r bendu Common sense society.

In trema??!! Te že zdavnaj ni več.:))« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz