PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 19. april 2007

21:00 - Stand up komedija
Komikaze

[i]Klub ljubiteljev nizkih honorarjev, zakajenih prostorov in reflektorjev, ki svetijo naravnost v oči.[ei]


Januarja '07 se je nekaj grdih, neumnih, dosadnih, denarja in slave željnih mladcev odločilo združiti v skupino KOMIKAZE z namenom, da s skupnimi močmi še bolj nazorno pokažejo, kako grdi, neumni, dosadni, denarja in slave željni so. In nastala je predstava Pristati inu obstati.

KOMIKAZE so nastale v želji, da slovenski stand-up že enkrat preraste »porodno« obdobje in postane splošno znana scena v Sloveniji, zvrst nastopanja, ki bo jasno predstavljena in je ljudje ne bodo več mešali z drugimi sorodnimi, večinoma gledališkimi, zvrstmi.
KOMIKAZE sestavlja skupina (zaenkrat) šestih komikov, ki se s stand-up nastopanjem ukvarja že nekaj let. Prvi projekt KOMIKAZ je celovečerni stand-up comedy show s petčlansko zasedbo.

[b]» PRISTATI INU OBSTATI«[eb] (90 min)
Celovečerni stand- up comedy show. Nastopi 5 komikov, od katerih je eden povezovalec.

KRATKA PREDSTAVITEV ŠESTIH KOMIKAZ,
ki se trudijo za vas in vaše trebušne mišice

[b]Maljo[eb]
Je študentski napotničar, borec z radijsko mikrofonsko kosmatuljo ter televizijski komet na regionalnem RTV centru Koper - Capodistria, občasni lirikalni terorist, priložnostni brenkalec, zabavljač in celoletna pustna šema.
Maljo svetuje: "Prihodnost je odvisna od vaših sanj. Pojdite spat!"

[b]Mladen[eb]
Rodil se je l.1969 v koprski porodnišnici in temu dogodku že takrat dal primerno težo, 3.460 g - mala teža za svet, velika za škorpijona. Poleg nevrotičnosti in izrazitega občutka za moderno pričesko, je že zelo zgodaj (cca. ob treh zjutraj) razvil tudi smisel za humor, ki mu je olajševal delo pri deklicah in oteževal zadeve v šoli, kjer je zaradi predolgega jezika pogosto stal v kotu. Kot vidite, sedaj raje stoji na odru.
Mladen ugotavlja: »Smisla za humor ne moreš kupiti lahko pa ga dobro unovčiš!«

[b]Perica[eb]
Slovenija se dalj časa ni niti zavedala, da je zaradi vojne v Bosni, pridobila pravo bogastvo, shranjeno v eni sami osebi. Talent, ki ne more ostati neopažen, karakter, ki z lahkoto prevzame ves svet zabave. Govorimo, seveda, o ?urotu. Perica pa je begunček, ki je zrasel v sarkastičnega mladeniča, ki strastno objema slovensko foušarijo in ji dodaja bosanski pridih.
Perica pravi: »Jebeš to, da poješ kot Celine Dion, če izgledaš kot Celine Dion!«

[b]Pižama[eb]
Je napaka v matrici, ki s svojo maso ukrivlja prostor-čas. Trpi za motnjami prehranjevanja, sploh kadar mu zmanjka hrane. V bližnji prihodnosti obljublja slikanje za duplerico v National Geographicu kot "Manjkajoči člen".
Pižama veselo pove: »Tud drek na pal'ci je rož'ca, samo drgač' diši.«

[b]Rox[eb]
Nejevoljno hodi po svetu in se besno otepa vsega, kar mu razjeda nevrone. Ni izrazito introvertiran, ker gre sam sebi preveč na živce.Veliko časa presedi za računalnikom, pri čemer najraje tolče s tipkovnico po monitorju. Do skrajnosti ga obnervira, če se mu prisotni smejijo, zato jih mnogokrat sočno opsuje.
Rox rad navede star ljudski pregovor: "Vse je sranje, razen scanja. Pa še to je sranje, če proti vetru ščiješ."

[b]Tešky[eb]
Rodil se je mami vilinki in očetu delfinu ... ah ne, to je Jadranka Juras.
S humorjem se Tešky postavlja odkar pomni zase, ne vedno najbolj posrečeno, vsekakor pa dovolj vsiljivo za prepoznavnost v družbi. Od 1997 nastopa zlasti v obliki gledališke improvizacije,. Zadnji dve leti se spogleduje s stand-up komedijo. Ni se odločil za stand-up, ker ga v Sloveniji ne bi bilo. "Še preveč ga je", pravi."A kdaj pogledate kako sejo državnega zbora?"
Pravi tole: â€oBi pa rad delil z vami kako hecno zanimivost iz življenja, ki je še ne poznateâ€?.« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz