PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 9. junij 2007

22:00 - Koncert
RES_ET (Italija)

Carlo A. Fontana: Laptop, Keyboards, Real Time
Recordings and Processings, Contact
Mic, Programming, Sampling

Enrico Giletti: Bass, Roland MC505, Programming,
Sampling

Andrea Gulli: Roland MC 505, Laptop, Tape Recorder,
Contact Mic, Programming, Sampling

Paolo Pascolo: Flute, Alto Saxophone, AM/FM Radio,
Laptop

****
[b]Res_et[eb] je eksperimentalni elektronski bend, ki združuje eksperimentalne elektronske zvoke (digitalne in analogne) s funkovskim basom ter jazz/improviziranimi zvoki saksofona in flavte.
Res_et so do sedaj predstavili v Italiji, Nemčiji, in na Hrvaškem, v Sloveniji pa smo imeli priložnost slišati nekatere od članov lani v Klubu Gromka v okviru skupnega nastopa benda Davil?Man in Alzheimer Trio.
Enrico Giletti plays igra v različnih punk-funk-rock bendih, Carlo Alberto Fontana je študiral glasbeno informatiko na Univerzi v Trstu, Paolo Pascolo igra v številnih improviziranih glasbenih projektih kot npr. The Homesweepers trio z Giorgio Pacorig in Giovanni Maier in v Devil?Man z Giorgio Pacorig, Francesco Candura in Andrea Gulli. Leta 2007 se je Pascolo pridružil jazz-improviziranem Phophonix Orchestra in skupaj z Gulli, šel na turnejo z David Vanzan in Virginia Genta v Jooklo Neokarma Sextet po Italiji in Franciji ter skupaj z freak-noise kitaristom Kawabata Makoto iz Acid Mothers Temple posnel plošček za Qbico vinyl records. V letih 2006 in 2007 so skupaj z drugimi italjanskimi jazz/impro glasbeniki igrali s slavnim čelistom Tristan Honsinger iz ICP orchestra na seminarju, ki ga je organiziral Dobialab.
V letu 2006 so Res_et začeli uspešno sodelovati z Massimo Mocchiut aka Lyno-leum, Vjem, ki je nastopal v številnih klubih in na festivalih kot je Urban Art Forms na Dunaju.
Leta 2007 so Res_et so sodelovali z Mattatoio scenico pri gledališki predstavi, ki je bila izbrana za Premio Scenario 2007 final.


[L]http://www.myspace.com/vjlynoleum[EL] (Lyno-leum vj)
[L]http://www.mattatoioscenico.com[EL] (Cultural aasociation and theatral group)
[L]http://www.granular.altervista.org[EL] (devil?Man)
[L]http://www.troglosound.tk[EL] (Jooklo Neokarma Sextet)« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz