PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 21. november 2007

22:00 - Koncert
Moonlight Sky

MOONLIGHT SKY je skupina, ki že nekaj let navdušuje z glasbo, ki bi jo žanrsko lahko označili kot progresivni rock, čeprav v sebi skriva mnogo več. Je fuzija različnih glasbenih okusov in stilov, od rocka, jazza in bluesa do filmske glasbe; vse to pa je podano z veliko mero spoštovanja do glasbene zgodovine.

?eprav rojstvo zasedbe sega v leto 2000, je ta instrumentalno ostala enaka kot na začetku: vokal in klaviature, električna kitara, električni bas in bobni. Uspeva jim združiti občutek za glasbo iz poznih šestdesetih let in mešanje žanrov, ki ga je v sedemdesetih Miles Davis začel z gibanjem fusion, in ga združiti s sodobnimi glasbenimi tokovi. S tem dokazujejo, da prava glasba ni le modni krik, ampak lahko transcendira obdobje, v katerem je nastala. Vse to pa MOONLIGHT SKY na koncertih občasno dopolnijo še z gosti različnih glasbenih profilov, kar osnovnemu zvoku da še dodaten čar in razsežnost.

Zasedba je skozi številne koncerte (tako na slovenskih kot tudi tujih odrih) in sodelovanja z različnimi glasbeniki odrasla v zrelo skupino, ki jo odlikujejo dobri koncertni nastopi. V okviru skupine ali posamezno MOONLIGHT SKY sodelujejo oz. so sodelovali med drugimi z Janom Tomšičem (CAMINOIGRA) in Galom Gjurinom (OLIVIJA, GAL IN GALERISTI).

Leta 2005 so zmagali na tekmovanju Reverse engineering, ki ga prireja KUD France Prešeren, in si s tem pridobili izdajo zgoščenke.

Leta 2006 izšla CD-plošča Moonlight Sky (KUD France Prešeren) vsebuje 9 avtorskih pesmi, za katere lahko rečemo, da so rezultat skupnega dela vseh štirih članov in hkrati dokaz, da so MOONLIGHT SKY ustvarili sebi lastno prepoznavno zvočno podobo.

Za pesem Štirje svetovi, ki se nahaja na prvencu Moonlight Sky, je skupina Oink studia pripravila tudi krajši animirani film – videospot, ki je bil v KUD-u France Prešeren predstavljen 16. 4. 2007. Tudi priprave za drugi videospot, za pesem Lunin svit, so že v teku, pričakujemo ga lahko nekje jeseni.

Moonlight Sky so:

Miha Petric – kitara
Janez Moder – bas
Andraž Kržič – vokal, klaviature
Bor Zakonjšek – bobni


kontakt: info@moonlight-sky.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz