PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

petek, 16. maj 2008

22:00 - Twotonebinas
HUDSON FALCONS + FIRST WAVE (streetpunk, ZDA)+ SINTETIKA (hcpunk, SLO)

!!!Po dobrem letu se v Gromko vračajo legende ameriškega delavskega punk'n'rolla HUDSON FALCONS!!!

HUDSON FALCONS so streetpunk rock'n'roll bend, ki prihaja iz New Jerseja. Glasbeni novinarji jih ponavadi opisujejo kot mešanico med Stiff little fingers, The Devil Dogs, The Clash in celo rojakom Brucom Springsteenom. Drugače povedano to pomeni, da so Falconi ponos delavskega razreda obrzdali z veliko dozo ostrega realizma, in medtem, ko bendova politika ne gre dalj kot do konca delovnega tedna, daje ta bend od sebe streetpunk v njegovi najboljši možni obliki. Bend v svoji preteklosi sicer ni imel prevelike sreče z izbiranjem članov, pa ne zaradi njihove kvalitete, pač pa zaradi nestalnosti, saj se je v njem menda do sedaj zvrstilo vsaj ene trideset le teh, vključno s tistimi, ki so vskočili le za kakšnen koncert. Toda moto HUDSON FALCONS je :« Enkrat Falcon, vedno Falcon!« Trenutna postava pa šteje štiri člane, ki Max Campbell – kitara, Chris Chinks – Bas, Hashbrown – bobni in jedro benda Mark Linskey – vokal, kitara.

Diskografija HUDSON FALCONS zaenkrat obsega tri albume – prva dva – Desperation & revolution in For those whose hearts and soul are true, sta izšla za GMM records, zadnji La famiglia pa predlani za Street Anthem records. Poleg teh, pa so izdali še celo vrsto split albumov z bendi kot so Blood for blood, Emschekurve 77, GC5. Bend se trudi kmalu izdali tudi novi album, ki bo njihov prvi po štirih letih izdajateljskega premora. Album bi pravzaprav že lahko izšel, pa se je zalomilo pri financiranju, saj so se odločili, da ga izdajo kar sami, kar pa je precejšen strošek, zato so se lotili zanimivega podviga in svojim fenom na Myspace-u ponudili soudeležbo pri financiranju, kar pomeni, da bo vsak, ki jim bo vnaprej poslal denar, ob izidu albuma dobil original cd+ dve vstopnici za koncert, znašel pa se bo tudi v zahvali, na ovitku cd-ja.

HUDSON FALCONS slovijo kot bend, ki na odru ne glede na število publike ali velikost odra da od sebe vseh 100% kar jih premorejo, kar jim je v preteklih letih ustvarilo lepo bazo zvestih privržencev. Sicer pa so svoj sloves tako ali tako že upravičili na svojem lanskem koncertu v Klubu Gromka.

Skupaj z HUDSON FALCONS so se letos na evropski turneji znašli tudi delavsko zagovorniški somišljeniki THE FIRST WAVE, katerih člani prihajajo iz Philadelphie in Memphisa, kljub razdalji, pa jim nekako uspeva držati bend pokonci že celih pet let. THE FIRST WAVE kitaristu in pevcu Chrisu in bobnarju Shanklu pomeni vse in če se le da sta z njim na turneji. Ko pa enostavno ne gre več – ponavadi ker zmanjka financ, pa se odpravita domov delat, da zaslužita denar za nadaljne turneje. Tam pa se najbrž kalijo najboljše ideje, ki se potem rodijo v podobi komadov kot je recimo delavska himna THE FIRST WAVE. Calling All workers je izšla leta 2005 na istoimenskem ep-ju, katerega zanimivost je ta, da je izšel v treh različnih verzijah ovitka – z delavsko tematiko seveda – prvi iz Kitajske, drugi iz rudnikov premoga v Zahodni Virginiji in tretji z rudniki diamantov v Sierra Leoneju. Ep je izšel za njihovo lastno založbo TrueBlue Records. Za True Blue pa je izšel tudi lani izdani Be Advised.

Še pred HUDSON FALCONS in THE FIRST WAVE pa bo zrak v Gromki mešala in grela kočevska SINTETIKA.

SINTETIKA še ne šteje veliko let, vendar pa je ni kar takoj odpisati zaradi njene mladosti oziroma kratkega staža, saj so njeni člani stari tisočkrat prekaljeni mački kočevskega glasbenega podzemlja. Enkrat konec leta 2006 so se zbrali, ker so hoteli početi še kaj poleg svojih matičnih bendov. In so naredili Sintetiko – stkali so jo iz punk, hardcore in metal elementov, jo obarvali z družbeno kritiko, usmerjeno tudi proti sebi, ter jo zarobili z zdravim sarkazmom. Lani so v samoprodukciji posneli demo PANKRT HUCI?EV, na katerem je devet komadov, ki ga sedaj radi promovirajo po slovenskih odrih, upajo pa, da bo demo kmalu prerasel v pravo plato. Do takrat pa…ulovite jih na kaksnem koncertu.

Bendi na netu:

http://www.myspace.com/sintetikaband
http://www.myspace.com/thefirstwave
http://www.myspace.com/hudsonfalcons

Vstopnina: rezervacije na twotonebinas afna gmail pika com do 15.5.=6eur,
na dan koncerta 8eur« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz