PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 21. september 2008

22:00 - Twotonebinas
THE LUCHAGORS (punk, ZDA) + PARAZITI P13 (punk, Slo)

The Luchagors je punk rock bend, ki prihaja iz Atlante. Bend vodi karizmatična pevka Amy Dumas, oboževalcem profesionalnega wrestlinga znana tudi kot Lita. Amy je kot Lita nastopala sedem let let in požela mnogo uspehov, od tega je zmagala v ženskem prvenstu kar štirikrat. Potem, kose je po Survivors series 2006 â€oupokojilaâ€? se je vrnila domov v Atlanto, kjer je začela romantično vezo z ljubeznijo iz srednje šole Shane-om Mortonom. Par je skupaj začel pisati pesmi in poleti 2006 ustanovi The Luchagors.

Ime Luchagors izhaja iz termina Luchador oziroma Lucha libre ali free fight performer in je tesno vezano na Amyino tekmovalno preteklost, saj je v tem, mehiškem, stilu tekmovala na začetku svoje kariere. Luchador je bend povezal še z terminom gore, saj sta Amy in Shane obadva velika oboževalca horror filmov.

Bend je svojo koncertno pot začel z majhnimi koncerti v Atlanti in njeni okolici, nato pa so v začetku leta 2007 začeli snemati svoj, po bendu poimenovani, debi album, ki ga je produciral basist Skid row, Rachel Bolan. Album je izšel 11. septembra istega leta in prinaša izbruh ritmičnih, noro melodičnih punk punk melodij, ki jezdijo na ostrem metalskem robu, ki je verjetno posledica Bolanove produkcije. Toda v živo so še boljši. Shane, ki je pred Luchagors igral bass kitaro v kar nekaj bendih, se loteva svoje kitare z mešanico trgajočih rifov, rock’n’roll vložkov in gladkih triakordnih melodij, Amy divja po odru, renča besedila, se vrti, kotali in skače na monitorje in občinstvo in nasploh poskrbi, da ostanejo obiskovalcem koncerta The Luchagors za vedno v spominu.

Luchagors so od svojega nastanka odigrali dve ameriški in eno mehiško turnejo, tokrat pa se prvič odpravljajo tudi po Evropi. V preteklosti so oder delili z bendi kot so The Unsee, Street dogs, Bouncing Souls, Circle Jerks, Nashville Pussy, Skid Row in številnimi drugimi. Bend je zavezan D.I.Y. etiki, in svojo opremo in inštrumente vedno nosijo sami, prav tako na turnejah sami upravljajo volan kombija, prodajajo merchandise in se po koncertu družijo z poslušalci.

Pred Luchagors bodo sluhovode publike ogrevali Paraziti P.13 iz Križ pri Kranju. Bend, ki je letos dopolnil pet let delovanja, je pred kratkim izdal DIY album, ki se imenuje ivotinjsko carstvo.

Več o skupinah:

http://www.myspace.com/theluchagors13
http://www.myspace.com/paraziti
http://www.youtube.com/watch?v=yQNHBjWVfSU
http://www.youtube.com/watch?v=DEMMtIZtFas
http://www.youtube.com/watch?v=DEMMtIZtFas


 


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz