PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 10. avgust 2008

22:00 - Twotonebinas
THE UNSEEN (hcpunk, ZDA) + PANKEROSCHI (hcpunk, Slo)

Kar se je začelo kot hobi mnogo let nazaj, je svoje nadaljevanje doživelo v mnogo resnejši obliki. Nekaj takega kar si bostonski The Unseen najbrž niti v sanjah niso znali predstavljati. Po štirinajstih letih od nastanka benda, po štirinajstih letih trdega dela bo peterica to poletje izdala že šesti studijski album.

Zgodba se je začela daljnega leta 1993, ko so se v isti šoli znašli Mark, Tripp in Scott. Da bi se zaposlili z nečim po šoli in da jim ne bi bilo dolgčas med vikendi so, pod vplivom glasbenih velikanov kot so The Clash, Bad Religion in Sick of it all, v kleteh svojih staršev začeli zganjati hrup, ki je kmalu dobil edinstveno, prepoznavno obliko in zvok.

Projekt za preganjane kratkega časa, pa je kmalu prerasel v polno zaposlitev. V samo nekaj letih, si je bend, z visokoenergičnimi nastopi, ustvaril ime na lokalni sceni. V tem času so The Unseen izdali tudi celo vrsto EP-jev in tudi studijskih albumov. Z izdajo . vsakega izmed albumov, pa so zahteve po živih nastopih postale vse večje. V letu 2004 so se tako znašli v vrtincu turnej, ki so jih, ob boku bendov kot so Sick of it all, Suicide Machines, Agnostic Front in Hatebreed, popeljale po Evropi, Severni Ameriki, Avstraliji, Japonski in Mehiki. Poleg tega, da so oder ogrevali za vse te velikane, pa so odigrali tudi veliko turnej, na katerih so bili zvezdniki sami.

Leta 2005 so se The Unseen znašli v žlahtni družbi bendov založbe Hellcat in izdali album State of discontent – od kritikov hvaljeni, grob in agresiven album, ki izraža politično nezadovoljstvo. Po izidu tega albuma so svoji postavi dodali še enga kitarist, da bi glasba dobila še večjo moč in pogon 2005. Sledile so turneje z Tiger Army in Rancid v Evropi in Ameriki in samostojne turneje, nato pa v letu 2006 peti album Inernal Salvation.

The Unseen so znani po jasnem izražanju svojih mnenj o socialnih in političnih zadevah. Njihova glasba vsebuje močne doze tega kar se mota po njihovih glavah. Je močna, iskrena, neustavljiva. Tako kot njihovi koncerti!!

Močni, iskreni in neustavljivi pa so, po desetih letih obstoja, tudi kočevski Pankeroschi. Zrasli so v podrtiji stare gimnazije, v punku neprijaznem okolju in času konstituiranja mlade države Slovenije, pa tudi kapitalizma in v tem našli številne teme za svoje izražanje. Agresiven, pa vendar melodičen hardcore punk in pa odlični živi nastopi pa so tako ali tako že legenda.Rezervacije kart na twotonebinas@gmail.com

Projekt Twotonebinas podpirata Mol kultura in Ministrstvo za kulturo

 « nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO 2023
Tudi letošnje poletje bo Gromka zagnala glasbeni cikel Odprto, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove mesta. Cikel Odprto je žanrsko neobremenjen, združuje pa metelkovske glasbene u...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz