PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 11. november 2003

22:00 - Koncert
DEGENERATE ART ENSEMBLE (Seattle, ZDA)

DEGENERATE ART ENSEMBLE je multidisciplinaren garažni orkester, predan ustvarjanju novih mejnikov, umetniških del, v katerih se glasba prepleta z drugimi mediji. Za jasno predstavitev svojega visokoenergetskega repertoarja z osupljivo metaforiko gibalnega gladališkega ansambla ter inspiracijo v nemem filmu so ti tkim. degenerirani umetniki iznašli edinstven, strasten in neobdelan umetniški jezik. Med ustvarjalci, ki so v preteklosti preizkušali meje umetnosti z DAE, so različni predstavniki sodobne umetnosti, tako kitarist Bill Frisell, inovativni skladatelj Bright Sheng, Amy Denio (Billy Tipton Memorial Saxophone Quartet), Eyvind Kang, sodelovali pa so tudi s krogom Unid Circle Rekkids in Tzadik (založba Johna Zorna).


KONCERTNI PERFORMANSI DEGENERATE ART ENSEMBLE V SLOVENIJI:

torek, 11.11. ob 22h, Klub GROMKA, Metelkova mesto, Ljubljana
petek, 14.11. ob 22h, Gustaf, PEKARNA, Maribor
sobota, 15.11. ob 21h, PLESNI FORUM, Celje


PERFORMANS "DREAMS FROM WOUNDED MOUTH" PA BODO DAE PREDSTAVILI:
v četrtek, 13.11. ob 21h, KUD France Prešeren, Ljubljana

"DREAMS FROM WOUNDED MOUTH" je intenzivna mešanica japonskega "butoh plesa", fizičnega gledališča in žive glasbe. Predstava, v kateri se z glasbo Degenerate Art Ensemble ter performansom igralsko-plesnega para prepletajo solistične plesne točke mojstrske koreografinje Haruko Nishimura (Japonska), odkriva nenavadne sanjske slike mladega dekleta, ki odrašča. Glasba in ples sta v "Sanjah" neločljiva, glasbeniki so oblečeni v kostume, njihovi gibi so del koreografije, inštrumenti, na katere igrajo, pa so pritrjeni na hrbte plesalcev. Zvoke ustvarja kombinacija ročno izdelanih glasbil in klasične zasedbe s harmoniko, kitaro, basom, violo, trobento in tolkali.

FOTOGRAFIJE SO NA VOLJO NA NASLOVIH :

[L]http://www.degenerateartensemble.com/dreamspr/daeprpic1.jpg[EL]
[L]http://www.degenerateartensemble.com/dreamspr/daeprpic2.jpg[EL]

"... Njihova umetnost je nasilno čudovit, strasten svet ..." (Stranger, Seattle)
"Radikalen, klasičen free jazz thrash noise, zaigran z orkestrsko finostjo in predirljivo energijo." (Willamette Week, Portland)
"Plesalka in devetčlanski glasbeno-plesni ansambel ustvarjata izven vseh glasbenih in plesnih konvencij. Pripovedi nadrealističnih zgodb so presunljive, ljubke in duhovite. Nepredvidljivost je dosežena, skrivnostna mitologija rojena..." (Berliner Morgenpost)
" ... gromka in neusmiljena odrska prezenca ..." (Matte Magazine)

POSEBNA PONUDBA:
VSTOPNICA ZA KONCERT V GROMKI IN PREDSTAVO V KUDU PO 2.000.- SIT!


kontakt: binnie1984@yahoo.com
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz