PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 16. september 2008

22:00 - Koncert
Kruzenshtern i Parohod (Tel Aviv, Izrael)

Kruzenshtern & Parohod prihaja iz Tel Aviva. Ime so si nadeli po fikcijskem parniku »Admiral Ivan Fyodorovich Kruzenshtern« iz popularne risane serije Prostokvashino.

Kruzenshtern & Parohod je eden od številnih projektov Igorja Krutogolova, izraelskega skladatelja in glasbenika. Poleg omenjene skupine je ustanovitelj 'Igor Krutogolov Karate Band' (mali veliki bend, ki igra grind-core, black metal, rock-n-roll in tango z otroškimi inštrumenti), sodeluje pri 'Chaos as Shelter', 'Bastard Noise', 'Agnivolok', 'Tidal', 'Crossfishes', 'NJD' itd. ter je avtor glasbe za animirani film japonskih režiserjev Yamamoto Hiromi & Takayuri Iwasawa. Trenutno sklada glasbo za gledališko predstavo slavnega izraelskega režiserja Igorja Berezina. (http://www.escrec.com/igorkrutogolov/, http://www.myspace.com/krutogolov).

Vsekakor anti mainstream, eksperimentalni in avantgardni zvok in pristop izraelskega Kruzenshtern & Parohod, ustanovljenega leta 2000, prinaša mA©lange klezmerja, jazza in hardcora z številnimi spremembami v ritmu, premorih ter stopnji intenzivitete. Zato tudi mnogi njihovo glasbo enostavno označujejo za klezmercore. Ob poslušanju njihove glasbe se v misli prikradeta dve imeni - Mike Patton in John Zorn. Drugi prisegajo na duh bendov kot so Primus, The Melvins, Ne Zhdali. In seveda tu je še klarinet, ki proizvaja tipičen zvok klezmerja.

Skupino sestavljajo:
Igor Krutogolov: bass balalaika, vokal, ustna harmonika, noise
Ruslan Gross: klarinet, bas klarinet, vokal
Guy Schechter: bobni, vokal« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz