PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 18. september 2008

22:00 - Kantiteta
Tadej vesenjak, ak Stuhla?, Monika ?u

[b]Tadej Vesenjak[eb], kantavtor, ki f prleščini misli, »guči« in poje. Štirikratni nagrajenec kantavtorskega festivala KantFEST, udeleženec festivala LENT2007 ter gost Jureta Longyke v oddaji IZŠTEKANI. Besedila, ki jih poje v prleškem narečju, so izpovedna, življenjska, družbenokritična in humorna. Glasba je mešanica folka in bluesa z močnim rokovskim pridihom. Za tiste, ki niste vešči prleščine, bo poskrbljeno tudi za podnapise.

[b]ak Stuhlač[eb] je glasbenik, ki s klasično kitaro in glasom predstavlja svoje pesmi in štorije, svoj pogled na svet in (ne)razumevanje le-tega. Njegova glasba je izvirna in preprosta, lahko prebavljiva, hkrati groba in nežna. Na koncertu lahko pričakujemo prerez njegovega dela s poudarkom na zadnji (tretji) plošči, ki jo bo predstavil brez spremljevalne skupine. Stuhlač je znan po tem, da v studijih vse inštrumente in vse glasove posname sam, na koncertih pa včasih za spremljavo povabi tudi kakšnega glasbenega kolega.

[b]Monika ?uš[eb] se ljubiteljsko že več let ukvarja s pisanjem poezije. Letos je izdala svojo prvo zbirko z imenom »Sledi vetra«, iz katere bo prebrala nekaj odlomkov.

Po koncertu glasbo vrti CD.

Koncert je podprl Avstrijski kulturni forum Ljubljana.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz