PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 14. oktober 2008

21:00 - Stand up komedija
Ve?er hrvaÜke komedije

Potem ko so nas navdušili na Festivalu stand-up komedije Pan─Ź, avgusta na Ljubljanskem gradu, se hrvaški komiki vra─Źajo v Sloveniji.

So─Źasno z razvojem stand-up komedije v Sloveniji se scena razvija tudi pri naših ju┼żnih sosedih, od koder prav tako prihaja vse ve─Ź odli─Źnih komikov. Naši tokratni gostje so se slovenski publiki prvi─Ź predstavili na Festivalu Pan─Ź in po┼żeli veliko ovacij, zato jih z veseljem gostimo tudi v Klubu Gromka. V torek 14. oktobra bodo ob 21h oder Gromke zasedli Marina Orsag, Domagoj Pintari? in Jadranko Glava─Źevi?, program pa bo povezoval slovenski komik Tin Vodopivec.

Še nekaj podatkov o nastopajo─Źih:

Marina Orsag je Slovencem morda znana kot ena izmed udele┼żenk hrvaškega resni─Źnostnega showa Celebrity Big Brother. Rojena le nekaj dni po novem letu, velja za avanturistko, kar je dokazala ┼że kot 16-letno dekle, ko se je iz Zagreba podala v New York, kjer je ┼żivela sama in se pre┼żivljala z varovanjem otrok. Prav v New Yorku je odkrila svet stand-up komedije in se navdušila nad njim, za┼żelela si je, da bi to tudi sama po─Źela. Ko se je vrnila v Zagreb, se je udele┼żila delavnice in od takrat se s to zvrstjo gledališ─Źa ukvarja profesionalno. ?eprav, kot sama pravi, so verjetno vsa prilo┼żnostna dela bolje pla─Źana (─Źistilka v hotelu, natakarica, tajnica ⦠), je ljubezen do stand-up komedije tako velika, da se ji ne bo zlepa odrekla.

Kot soustanoviteljica hrvaškega skupine komikov SVE5, je redno nastopala v zagrebškem klubu Boogaloo, v zadnjem ─Źasu pa je tudi redna gostja hrvaških televizijskih oddaj. Pravi, da ni komplicirana oseba, od ┼żivljenja ne zahteva veliko. Ne ┼żeli si velikih prsi, ┼żeli si jih zgolj imeti.

Domagoj Pintari? velja za enega najve─Źjih up hrvaške stand-up komedije, v kar smo se prepri─Źali tudi ob njegovem nastopu na Ljubljanskem gradu. Z drznimi in pronicljivimi domislicami, ki jim doda kan─Źek ─Źrnega humorja, te┼żko ─Źloveka pusti ravnodušnega.

Kot gost omenjene dvojice bo v Ljubljano pripotoval tudi stari ma─Źek hrvaške komedije Jadranko Glava─Źevi?, ki ima za seboj ┼że 5 let nastopanja po hrvaških klubih in je eden izmed najzaslu┼żnejših za razvoj te zvrsti na Hrvaškem.

Vstopnina: 4 eur za študente, 5 eur za ostale« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem o┼żivljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizoriš─Źe`, ki ga bomo vsaki─Ź napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi ve─Ź... ]
layout:vax - 2008 - code:primz