PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 1. oktober 2008

22:00 - Twotonebinas
STAGE BOTTLES (streetpunk, Nem) + DREK U PEST (streetpunk, Kranj, SLO)

Nemški Stage Bottles punk-rokajo po Evropi že vse od leta 1993. Tisti, ki benda ne poznajo, potem, ko so odigrali več kot 400 koncertov, posneli pet studijskih albumov, ter številne single in samplerje, so le taki, ki živijo na drugi strani lune.

Ko odprete njihovo internetno stran, se na njej zasveti geslo: â€oSometimes antisocial, always antifacist !!!â€? Zaradi svoje antifašistične drže in delovanja imajo Stage Bottles kar precej problemov z nacisti že vse od svojega nastanka. Leta 1995, ko so v Stuttgartu nastopali z Cock Sparrer je prišlo celo do množičnega pretepa, ko so se nacisti vtihotapili na njihov koncert. Na srečo so zmagali dobri, vendar pa se grožnje bendu s strani desničarjev nadaljujejo vse do današnjega dne. Kljub temu, da so aktivni na anti-fa sceni, pa nihče od njih ni direktno vključen v kakšno organizacijo, čemur botrujejo anti-skinhedadovki predsodki, saj pač večina nepoučenih ljudi vse skinheade meče v isti koš – nacističen, vendar je realnost seveda popolnoma drugačna.

Ne glede na vse te grožnje, pa je bend, ki prihaja iz Frankfurta najboljši primer tega kako je možno kombinirati glasbo in politiko – in se kljub temu zabavati. Najpogostejša etiketa, ki se lepi na njih je Oi, čeprav sami tega ne marajo preveč, vendar pa je to najlažji način, da se jih stlači v nek predalček.

Septembra lani so Stage bottles izdali svoj peti album – Mr. Punch. Tako kot ostale, ga odlikuje pozitivna melodičnost, nepogrešljivi saxofonistični vložki, po vzoru Angelic Upatarts, ki jih poleg The Opressed in The Blaggers ITA, navajajo kot svoje glavne vzornike, ter provokativna besedila, ki so jim v preteklosti prinesla toliko sovražnikov, pa tudi fenov.

Še pred Stage Bottles pa bodo oder zasedli prvaki domačega Oi-a oziroma streetpunka – kranjsko-ljubljanski Drek u pest.

Več o bendih:

Myspace:

http://www.myspace.com/stagebottles
http://www.myspace.com/pestdreka


You tube:

http://www.youtube.com/watch?v=vBik5jF48-o
http://www.youtube.com/watch?v=WtFzAXsX-4c

Projekt Twotonebinas je del programa Kud Anarktika, ki domuje v Klubu Gromka. Podpirata ga Ministrstvo za kulturo in MOL Kultura.


kontakt: twotonebinas@gmail.com
« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz