PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 7. oktober 2008

22:00 - Koncert
XVS (Moskva, Ruska federacija)

XVS, aka Xvostya, aka Lethal Krsna.
Definicija v slovarju:

xvs is a short for Xvostya.
1. surrounded by the glorious aura of the Internet Win

Samostojni glasbenik, wunderkind extraordinaire. Tisti čudni tip z dolgo čupo, iz čigar stanovanja se širijo bizarne oralne frekvence. Še sreča, da je odšel, pa čeprav samo začasno, na počitnice v Slovenijo – našim babuškam že krvavi iz naslikanih ušes, samovar pa protestno gladovno stavka. Vsaj en teden bo mir.

Družbeno odlično sprejet (vsaj med izobčenci). Uspešno je z vodko retuširal komad Nine Inch Nails v 'Russian Survivalism' ([L]http://youtube.com/watch?v=3ZsiddFrxGg[EL]), nakar je meni nič tebi nič v posmeh vsem izdal samostojni album – 'XVS – re:trospective' ([L]http://xvs.livejournal.com/108444.html[EL]), za kar mu bo internet večno hvaležen. Pripravlja novo zbirko samo navidez v celoto povezanih komadov. Pustimo se preslepiti.

Ker je predalčkanje dolgočasen šport, bomo izvedli kratke olimpijske igre: ambijentalni blues industrial na pop klasičen način z Burtonovskimi tendencami in občutnim ruskim naglasom. Še sreča, da imamo možgane, ki se jim lahko zrola ob poskusu sestavitve tega pojma v zvok.

Razbijmo stereotipe, da so vsi Rusi visokorasli blondinci z naphanimi mišicami, ki te lahko z enim frcem mezinca butnejo skozi železobetonsko steno (note to self: nehaj gledati akcijske filme).« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz