PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 24. september 2008

21:00 - Literarni večer
Zilhad Klju?anin: Sarajevska Hagada in druge zgodbe

Sarajevski pisatelj Zilhad Ključanin bo na literarnem večeru predstavil knjigo Sarajevska hagada in druge zgodbe, ki bo v kratkem izšla pri založbi Goga.

Zilhad Ključanin je bil rojen leta 1960 v Trnovi pri Sanskem Mostu. ivi v Sarajevu. Je sodobni vseznalec – doktor literarnozgodovinske znanosti, pesnik, pripovednik in esejist. Predava na fakultetah v Zenici in Tuzli. Napisal je več kot 20 knjig poezije in proze. Dela so prevedena v 11 jezikov. Uredil je številne knjige, tudi dve antologiji pesništva v BiH. Napisal je enega najbolj pretresljivih romanov o vojni v BiH, Šehid. Z naslovom Pričevalec je v prevodu Damijana Šinigoja leta 2001 izšel pri Založbi Goga.

Sarajevska Hagada je naslov ene od 24 pripovedi, zbranih v knjigi. Zgodbe so povezane v osem snopov po tri skupaj. Kljub takšni povezanosti so pripovedi samostojne, vsako od njih lahko beremo kot zaključeno enoto, saj imajo pripovedni lok, svoj smisel in sporočilo. Enigmatično geslo odpira celotno besedilo in bralca usmerja k branju, med katerim išče odgovore na temeljna vprašanja o sodobnem svetu in svojem mestu v njem.

Z literatom se bosta pogovarjala Barica Smole ter Damijan Šinigoj. Literarni večer je nastal kot gostovanje literarnega cikla Beri: Goga v Ljubljani.

Za glasbeno začimbo pa bo poskrbela vse stranska umetnic, socialna delavka in raziskovalka glasbene zapuščine balkanskih narodov Minka ?olni?.

Minko dobro poznajo predvsem ljubitelji sevdalink, ki jih bo Minka izvajala ob spremljavi harmonike.« nazaj


POLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz