PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 20. december 2008

22:00 - Koncert
HONKY TONK+HARE KRINA HIPPIE GROOVIES+LENE KOSTI+DANDELION CHILDREN (vsi Slo)

Tričlansko glasbeno skupino

Honky Tonk

sestavljajo kitarist Jure Bajt, saksofonistka Jasna Kmetec in bobnar Jurij Nograšek. Skupina, ki deluje od poletja 2007 je popolnoma instrumentalna blues-rock zasedba, ki v svojo glasbo vključuje tudi elemente sorodnih glasbenih zvrsti, kot so funk, surf, rock'n'roll in bossa nova.

Hare Krišna Hippie Groovies je več kot zgolj seštevek posameznih članov, več kot zgolj zabava ali filozofski koncept, je živ organizem, ki diha rokenrol in se ne pusti vkleniti. Začetki segajo v konec leta 2007, ko je organizem dobil ritem, kitaro in glas, nekaj mesecev zatem pa je ritemsko sekcijo okrepila še basovska kitara. Njegovi vplivi segajo od zaprašenih mississippijevskih križišč, prek zatripane generacije cvetja in umazanih detroitskih tovarn do sodobne rokovske besede. Namesto nostalgije in konformizma pa zahteva spremembe tukaj in zdaj. Kakršnokoli je že vaše vprašanje, Hare Krišna Hippie Groovies imajo nanj glasen in distorziran odgovor.

Lene kosti so heavy metal band iz Ljubljane,ki letos praznuje 30 letnico nastanka. Zasedbo sestavljajo brata Kavaš Marc (kitara), Giovanni (ritem kitara), Igor Kremenšek (bobni) in Milan (vokal). Fantje preigravajo svojo glasbo in se tudi pripravljajo na snemanje albuma. Izvajajo energičen old school heavy metal. Njihovi nastopi so vedno divji in nekontrolirani, zato je obisk le teh na lastno odgovornost. =)

Dandelion children je mlad trio, ki je žanersko kaotičen, na odru energičen....« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz