PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

ponedeljek, 30. marec 2009

22:00 - R.A.F.A.L.
HELLBASTARD (Uk) + MOZAK (Slo)

Hellbastard so svojo pot začeli leta 1986, pred dobrimi 23-imi leti. Leta 1993 so razpadli in kasneje je iz njih nastal Hellkrusher. Ponovno so začeli igrati lani z novim basistom in bobnarjem, od originalne postave pa je ostal samo kitarist. V začetku tega leta bo tudi izšel njihov najnovejši album po dolgem času. ?e so Amebix pionirji crust zvoka, so Hellbastard  'ustanovitelji' t.i. crust-punk/hardcore metal žanra. Ime 'crust' je bil skovan iz imena njihovega demo posnetka 'Ripper Crust', ki je tudi postal 'arhetip' za kako naj bi crust zvenel čez nekaj časa.
Kot pravijo sami: "Hellbastard je anti-institucionalizirana represija. Neo-avantgarda, če želite. Semiotični vandalizem v trenutnem ozračju. Brezno eksistencializma, ki so ga oblikovale izkušnje in ga spremenile v 'rock skupino', da bi še poglobile razpadajoče raztrgane in razčetverjene krike poraženih. Niti "Heavy Metal" niti "Punk Rock", nekje vmes leži urejeno klasificirana oznaka na katero se sklicuje. Kričali so jo že prej in mi jo ponosno kričimo spet: 'BREZ BOGA, BREZ GOSPODARJA!'"

http://www.hellbastard.co.uk
http://www.myspace.com/rippercrust

 

Grab your god by the balls and make him pray... Mozak se po daljši pavzi zopet vračajo na odre, še vedno ostajajo brutalno grinderski s pridihom metaliziranega crusta!

www.myspace.com/mozakcrust

 


kontakt: rafalkoncerti@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz