PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJApetek, 14. november 2003

22:00 - Hripav glas
THE SPECTACLE (Norveöka) + CHANG FFOS + BASTINADO (Hrvaöka) + grrzzz

The Spectacle so nastali leta 2000 v norveškem mestu Bodo, ob fjordih. ?lani so se kalili v crust/hardcore/metalskih divjih morjih, zaradi ńćesar se rezultat opazi v Spektaklu kot mešanica hardkorovsko agresivne energije in metalske glasbene ustvarjalnosti. Kljub temu pa vztrajajo pri D.I.Y. nańćelu in ostajajo znotraj hardcore punka in aktivistińćnih anarhomreŇĺ.

Letos so izdali 10'' plošńćo s štirimi komadi in ga opremili z bookletom, poleg tega pa se pojavili na CD kompilaciji v okviru Inside Front Journala, ki ga izdajajo pri CrimethInc. Pravijo, da bo kmalu pri tej zaloŇĺbi izdan njihov naslednji glasbeni projekt, LP/CD plata, ki ga bodo poleg Amerińćanov pomagali realizirati še evropski Lilac Sky.

The Spectacle pravijo, da poskušajo glasbo znova in znova odkrivati v novih smereh, jo izraziti skozi razlińćne vidike Ňĺivljenja, pri ńćemer njih besedila govore o reńćeh, za katere se jim zdi vredno – po njihovem mnenju – komunicirati s publiko.

Veńć o njih na internet strani www.the-spectacle.com in seveda direkt v Ňĺivo v Gromki poleg hrvaških mańćakov iz Chang Ffos, Bastinado in Grrzz....


CHANG FFOS
Chang Ffos od svojega nastanka naprej poskušajo preseńći ali vsaj zamegliti namišljene meje med skrajnimi podŇĺanri rocka, s povezovanjem punka, metala in hardcora, noisa in psihadelije v besno celoto, z dodatkom retro arome – kot pri The Melvins, Bad Brains, Faith No More, Neurosis, Kyuss, Kiss It Goodbye, Fantomas, Botch, Converge, Crowbar, High On Fire, Today Is The Day, Sleep… Chang Ffos od svojih prvih demo posnetkov zańćenja svoj eksperiment, išńće in razvija svoj lasten stil, z namenom, da ostajajo ńćim bolj svobodni, Ňĺanrovsko neopredeljeni. Na svoji poti so do sedaj igrali z razlińćnimi domańćimi in tujimi skupinami kot so Kukuriku Street, Analena, Usud, God Scard, Amen Ra, Converge, Crowbar, Bottom, Catharsis, Total Fucking Destruction in tako naprej…
Besedila njihovih pesmi, fotografije in ostalo najdete na njihovi ńćudoviti interaktivni domańći strani www.code16.com/templeofchangffos/, ki je z vidika estetike prava morbidna lepota, tako kot sama njih glasba.
BASTINADO
Skupino sestavljajo Nešo (bobni), Krnfa (kitara) in Doros (bass mašina). Zbrali so se leta 1999 v Zagrebu, na njihovo ustvarjanje pa so vplivale skupine kot so Karma To Burn, Clutch, Kyuss, Clutch, Cathedral… Doslej so imeli kar veliko koncertov, med njimi skupaj z Bottom, Bongzilla, Blutch. Pravijo, da igrajo instrumentalen stoner rock »od kojeg podrhtava jetra«.

Grrzzz...

Grrzzz renńćita in eksperimentirata s tehnologijo, glasom, industrijo, sampli in ostalimi pripomońćki, ki proizvajajo te ali one avdio uńćinke. Dobro, nekateri jih definirajo (kot temu pravijo elektro punk), vendar se ne pustite zavajanju te ali one nalepke.
S. Pimpon in Pepe sta zańćela leta 1999 s preprostim demo posnetkom in se kmalu spustila na koncerte po Franciji. Kasneje sta še zašla v Zoro, v Leipzig, Nizozemsko, Belgijo, Poljsko in še kam, danes pa nadaljujeta naprej in bosta v Sloveniji ostala par dni. Avec plaisir, kot pravita….

Nekaj veńć je na spletu, tudi slike dveh mladih pujsov in mp3. Za ogled pa priporońćamo znanje francošńćine.


kontakt: an12@email.si
« nazaj


MESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi veńć... ]
layout:vax - 2008 - code:primz