PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 12. september 2009

22:00 - Obletnica Metelkove
TERRAFOLK (progresivni folk / etno punk, Slo)

"Poslušalci so bili pod hipnozo mešanice romske, ruske, irske, slovenske, balkanske in judovske ljudske glasbe. ?e vam Terrafolk ne bodo všeč ... bom pojedel svoj klobuk!! Pozivam vas, da najdete tako dobro skupino v Angliji ali na Irskem!"

--Mike Artes, Sutton Acoustic Music Club, London

 "An unforgettable death-metal version of 'You Are My Sunshine' rounded off a stupendous set from Slovenian mavericks Terrafolk on Sunday, entirely apt for Shetland's perennially inspiring - and frequently insane - shindig."

--Sue Wilson, "Shetland Folk Festival", The Scotsman, 8. maja 2007

 

Terrafolk je progresivna glasbena skupina. Avtorsko glasbo zanjo pišeta Bojan CV in Mystica. Bivši klasični solist in nekdanji skladatelj progresivnega rocka sta člana skupine od njenega nastanka. Sodelujeta z vrhunskimi klasičnimi, studijskimi, ljudskimi in jazz glasbeniki. Terrafolk se v originalnih skladbah in priredbah požvižgajo na pravila glasbenih policij (folk, jazz, klasična policija ...) in se raje predajajo glasbenemu hedonizmu. Glasba združuje na prvi pogled nezdružljivo: južni temperament / severna urejenost; progresivno / starodavno; študioznost / užitkarstvo; veselo / otožno; divje / pomirjujoče; neumno / pametno ... Nekateri izvedenci Terrafolk uvrščajo tudi v "glasbeni teater", vendar sama skupina tega ne priznava in poudarja, da so "njihove frizure povsem naključne". Večidel ritmična, poslušljiva, tudi plesna glasba postane včasih eksperimentalna in ji - virtuoznosti navkljub - pripisujejo pankerski pristop.

Obisk koncerta na lastno odgovornost - lahko se zgodi, da boste uživali.

Bojanu Cvetrežniku in Danijelu ?ernetu se bo na gromkem odru pridružila "razširjena stalno-nestalna" zasedba vrhunskega benda Terrafolk (foto: Bojan Stepančič).

 

 

 


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz