PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 11. februar 2010

22:00 - Rešetanje
+ Defonija: POKEMACHINE (Italija, Norveka) + TREE PEOPLE (Nem?ija, Norveka)

POKEMACHINE

Matteo Mureddu - glas, CD player [Jealousy Party]
Anders Hana - sintetizator, bobni [MoHa!/Ultralyd]

+

TREE PEOPLE

Ignaz Schick - gramofoni, pedali [perlonex/snake figures arkestra]
John Hegre - kitara, pedali [jazkamer/golden serenades]
Morten J. Olsen - bobni, elektronika [MoHa!/Ultralyd]

 

Po treh letih, odkar ju je pripeljal sotrudnik Kataman, se spet pojavita člana silovite supersonične dvojice MoHa! Vrla berlinska Norvežana sta tokrat razdeljena v dva nova benda. V Pokemachine se poleg Andersa predstavi florentinski vokalni umetnik, ki se lahko pohvali z orjaškim grleno-pljučnim diapazonom in je poln nepredvidljivih vragolij, podkrepljenih s čudaško posneto muziko in arhivskim gradivom. Mureddu dostikrat sliši tudi na ime Mat Pogo in zna s skrajno racionalno rabo dodatnih sredstev ustvariti nekakšno črno srednjeveško komedijo, ki se zelo lepo ujame z neizprosno, bogato Hanovo poliritmijo in elektroakustičnimi eskapadami. Rezultat je jako špasen, pulzirajoč, human noise, ki bo blizu zlasti ljubitelju, ljubiteljici zvočne poezije, psihedelije, teatralnega tehna, vrtoglavih soničnih popotovanj in do konca iskrenih asociacij. Za pripravo poslušajte "Cokemachine" v izvedbi Pokemachine:

http://balleklev-booking.com

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na zgornjem naslovu nahajate še primerek iz snovanja novega tria Tree People. Tudi pri njih član MoHa!, tokrat  Morten poskrbi za tako peklenski pulz, da utegne spraviti ob sapo vse, ki imajo kakršne koli predsodke do "abstraktnejših podob". V hipu smo "noter", v neskončno pisanem, katarzično močnem gradivu. Veliki berlinski gramofonar in zvočni artist Ignaz Schick - pripominjamo, da se k nam vrača po daljšem času - z drevesniki pelje zgodbo, ki jo je prava radost tako poslušati kakor gledati: musique concrète, elektrofonija, elektroakustika, industrial in še kaj ... trojka naplete učno uro oziroma zgradi originalen zvočni zid, ki mu danes v Evropi ni para. Schick, član uglednih in številnih zasedb kakor perlonex, snake figures arkestra ... nekdaj še Blind Snakes, Phosphor, New Improvisers Ensemble, Zangi, Amplified Body (s Snježano Premuš sta pred davnimi leti nastopila na Mestu žensk!), kopica duov ... je pred kratkim osnoval T.I.T.O. (14-članski The International Turntable Orchestra). 

relevantne navezave:

http://www.myspace.com/ignazschick
http://zangimusic.de
http://www.myspace.com/themoha
http://www.myspace.com/jazkamer
http://www.myspace.com/thejealousyparty 

 

Po koncertu sledi zaslužena sprostitev - plesno Rešetanje (slednje seveda brezplačno)!

 


kontakt: defonija@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz