PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 22. september 2010

22:00 - Koncert
POZVAKOWSKI (Madž) + NINA BULATOVIX (Slo) + SPOCK STUDIOS (Slo)


Pozvakowski pretvarja  glasbo v noise in noise spreobrača v glasbo. Njihov glasbeni spekter popelje poslušalca v ekstremna občutja, ki v brezčasju potujejo od tesnobe do pomirjenosti. ?istost zvoka in glasbenih struktur posega v posameznikovo intimnost, ga razoroži vseh obrambnih mehanizmov ter razgali v vsej svoji ranljivosti. A odprava v glasbeno odisejado ni dovolj, Pozvakowski želi poslušalca v celoti, ter mu poleg glasbenega doživetja servira še vizualni set retro posnetkov iz treh analognih projektorjev.

Sodelovali so z njujorškimi Gutbucket na zvočnih eksperimentalnih delavnicah. Odre so delili z japonskimi Mono, britanskimi Guapo in kultnim The Linivg Jarboe. Koncertirali so z vrhunskim madžarskim saksofonistom Istvánom Grencsóm. Posledično se pojavijo v dokumentarnem filmu posvečenem slavnemu glasbeniku na Duna TV. Leta 2007 je njihov tretji CD Microtron nominiran za Hangsúly Metal Award 2007 v dveh kategorijah, za nastop in vivo ter za album leta. Spomladi 2008 se je bendu pridružil Tigrics, svetovno priznan predstavnik eksperimentalne elektronske glasbe, ki je postavil piko na i že tako neverjetni atmosferi, ko ji pričarajo na odru.

?e se vam oko zarosi ob cureovsko obarvanem rifu in zastane dih ob postopnem dvigovanju in kopičenju sozvočij, ki jih preseka tišina ali ekstremen zvokovno-živčni tresljaj, je ogled koncerta obvezen. In ko boste ob koncu zapuščali Gromko, vam bodo Pozvakowski še dolgo obtičali v drobovju…
www.myspace.com/pozvakowski
www.pozvakowski.hu

 Nina Bulatovix so trpki razgrajači. Nina Bulatovix je hitrost, krik nezadovoljstva, nalaganje, gestikuliranje, zavijanje z očmi, prekršek na terenu, parnost dob, enostavnost, punk, je bas in boben in vokal v enem, poezija v akciji.
 http://www.myspace.com/ninabulatovix

Spock Studios staplja elektronsko sintetiko in organsko toplino živih inštrumentov. Umeščata se v t.i. indie-tronične vode na sledi skupin kot sta Todosantos in Notwist. Pridih kraut in post rocka, zapeljiva melodika ter plesna podstat so predznaki, ki ju postavljajo na edinstveno mesto med slovenskimi ustvarjalci elektronske glasbe.
http://www.myspace.com/spockstudios


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz