PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 15. april 2010

18:00 - Delavsko-punkerska univerza
NOMADSKA PEDAGOGIKA

Nomadska pedagogika je belgijski kolektiv učiteljev in filozofov, ki v Limerléju vodi srednjo šolo z alternativnim programom. Njihovo raziskovanje odnosa med poučevanjem in demokracijo jih je privedlo do zastavitve projekta šole, ki bi slonela na drugačnih pedagoških smernicah, temelječih na načelu enakosti. Po zeleni luči ministrstva je šola odprla svoja vrata s 1. septembrom 2008, z 12 profesorji in 60 dijaki. Pouk temelji na enakosti inteligenc, ne le med učenci, temveč tudi med učenci in profesorji. Učenje je zamišljeno kot raziskovanje in ne podajanje znanja. Dijaki in profesorji sodelujejo tako pri pripravi učnega programa, vodenju in upravljanju šole, kakor tudi pri kuhanju, vzdrževanju stavbe itn. Pedagoška načela šole se navdihujejo tudi pri pedagogiki Josepha Jacotota, kakor jo v svoji knjigi Nevedni učitelj popisuje Jacques Ranciere.

Na srečanju z Delavsko-punkersko univerzo bo skupina dijakov in profesorjev Nomadske pedagogike predstavila pedagoške principe in metode ter vsakodnevno prakso svoje šole. V pogovoru bodo predstavili tudi svoje komentarje na letošnjo temo DPU-ja.

Več informacij o kolektivu in šoli je v povezavi. Predstavitev bo potekala v angleškem jeziku.« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz