PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

torek, 20. april 2010

18:30 - Predavanje
Pogovor o knjigi SPISI IZ HUMANISTIKE

Vabljeni na pogovor o knjigi Spisi iz humanistike (Založba /*cf, Oranžna zbirka), ki bo 20. aprila ob 18.30 v klubski Gromki. Z avtorjem Rastkom Močnikom se bodo pogovarjali Marta Gregorčič, Nik Jeffs, Rajko Muršič in še kdo.

"Pričujoči spisi so nastajali v položaju, ko se je ponovno zazdelo, da polom starih ustanov odpira polje za nebrzdani razmah človeških slabosti. A nastali so prav iz preloma s skušnjavo moraliziranja: namesto jalovih vprašanj o človeških slabostih postavljajo problem, kaj je logika poloma institucij, v čem je racionalnost razbijanja solidarnostnih vezi. Zdaj že vemo odgovor: namesto samoupravljanja – država kapitala; namesto solidarnosti – svobodni trg in neovirana konkurenca. Pričujoči spisi se umeščajo med zavrnitev ideološkega vprašanja in uveljavitev političnega odgovora. Ločujejo se od ideologije, odtujujejo se neposredni politični praksi: radi bi bili teoretski."

Rastko Močnik,  Predgovor k Spisom iz humanistike« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz