PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 9. september 2010

22:00 - Obletnica Metelkove
BILK (Hr) + DJ AKT IMEL

Sedmnajsti rojstni dan Metelkove slavimo skupaj z zagrebško drum'n'bass trojko BILK. Pred in po koncertu se jim bo pridružil party-all-nighter  DJ AKT IMEL.

Ko so zagrebški trio BILK pred leti predstavili svoj prvenec This BILK is Radioactive (Moonlee records), je med domačo publiko završalo -  ponujene melodije so bile sveže, privlačne in takooo prepričljive… BILK so elektronski live act, katerega glasbeno ustvarjanje težko zaobjamemo z ohlapnimi definicijami. Približek oznake bi bila nenavadna zmes drum’n’bassa, breakbeata, reggaea, postrocka in noise elementov, ki hitro zleze pod kožo. Kot eden od prvih bendov, ki so začeli igrati d'n'b v klasični koncertni postavi, so definitivno prispevali k določenim glasbenim prelomnicam na domači/balkanski glasbeni sceni, komad Objects pa štejemo za eno od elektronskih klasik. Kot so že zapisali na Rockonetu:  “Ta stvar je prekleto dobra!”  Bili ste opozorjeni!
http://www.myspace.com/bilkspace

Into/Outro: DJ AKT IMEL z ne-ezoteričnim setom diskopanka, elektroroka, morda pa tudi česa povsem drugega, skrbi za vaše dobro počutje, naravno odpornost in fizično kondicijo.

Slavju primerno je dogodek brezplačen.


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2022
Tudi letošnje poletje bo Gromka del svojega programa preselila iz klubskega prostora in vzpostavila odprto koncertno prizorišče Odprto/Open, s katerim oživlja južni del AKC Metelkove ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz