PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

četrtek, 30. junij 2011

22:00 - Koncert
THE ARTBEATERS (Slo)

Združeni pod vplivom tradicionalnega jazza, bluesa in moderne glasbe prinašajo The ArtBeaters na slovenski oder novo različico fusion jazza. Poslušalcem ponujajo sodoben, sproščujoč program, ki vsebuje oblike modernega arta in novih beatov. V zvočnem koktejlu ArtBeatersov so navzoči violinski in sintetični klaviaturski zvoki, ki podkrepljeni z močnima in stabilnima bobnom in basom poskrbijo za plesno naravo njihove muzike.

Glasba, ki jo kvartet izvaja, je v veliki meri avtorska in je modernega fusion-jazz-rockovsega značaja s pridihom močnejših »soulful« ritmov. Tako ArtBeatersi v Sloveniji postavljajo novo fuzijo zvokov vse tja od tradicionalnih R'n'B in Rock klišejev do modernih drum'n'bass plesnih vložkov.

The ArtBeaters so:

Peter Ugrin. Diplomiral na Akademiji za glasbo v Ljubljani. Študij je nadaljeval na jazz šoli v Celovcu. V decembru je z odliko diplomiral na svetovno priznani šoli v New Yorku, New School For Jazz and Contemporary music. V zadnjem času večinoma svojega dela in igranja posveti študiju jazz improviziranja na violini. Peter postaja v svoji stroki eden redkih, ki se je profesionalno posvetil tovrstnemu igranju jazza na godalih.
http://www.myspace.com/peterugrin

Miloš Rebula. Klaviaturist in pedagog pa tudi skladatelj in aranžer za jazz in pop glasbo je končal Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani. Šolanje je nadaljeval na Conservatorium van Amsterdam v smeri jazz-klavirja, iz česar je diplomiral, štiri leta pa je v sklopu študija posvetil tudi karnatski (južno-indijski) glasbi in uporabi njenih strukturnih tehnik v sodobni glasbi. Sodeluje z več jazzovskimi in pop zasedbami.
http://www.milosrebula.com

Jan Gregorka je iz jazza diplomiral na Celovškem konzervatoriju. Izpopolnjeval se je v tujini pri različnih znanih profesorjih in mentorjih. Je član več zasedb in trenutno v jazzu in popu eden najbolj iskanih kontrabasistov v Sloveniji.
http://www.myspace.com/jangregorka

Anže urbi je obiskoval Srednjo glasbeno in baletno šolo v Ljubljani, nato pa ga je pot vodila v Celovec na tamkajšni Konzervatorij za glasbo, kjer si je nabiral izkušnje v jazzu. Poleg tega se je izpopolnjeval na številnih seminarjih. Sodeluje in igra v najboljših slovenskih pop in jazz zasedbah.
http://www.myspace.com/anzezurbi


kontakt: jasna.babic@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2020
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče`, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se ...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz