PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAtorek, 15. november 2011

20:00 - Projekcija
Film LETO

Režija Perica Jerkovi?.

Film Leto, premierno prikazan na Festivalu Lent 2011, je rezultat obsežnega in nevsakdanjega projekta. Prikazuje življenje Perice Jerkovi?a, slovenskega stand-up komika bosanskega rodu, ki je v obdobju enega leta (30.4. 2010 - 30.4. 2011) snemal svet okrog sebe. Edinstven amaterski filmski eksperiment, kakršnega še ni bilo moč zaslediti v naši kinematografiji.

Majhna HD kamera, kot avtorjev stalni spremljevalec, zgodbi zagotovi pristnost, ki je s konvencionalno, kompleksno in neprilagodljivo produkcijo ne bi bilo.

Dokumentarec prepleta subjektivni vpogled v hitro razvijajočo se slovensko stand-up sceno z detajli avtorjevega zasebnega življenja. Je osebna izpoved in priča stiku slovenske stand-up struje z mainstream zabavljaštvom, zametkom ex-yu stand-up scene, izletu hrvaško-slovenske ekspedicije komikov v angleške stand-up klube, kolesarski avanturi v Romuniji itd. Oriše prijateljstva in trenja med komiki, uspehe in poraze, osvetli tisto, kar je gledalcem navadno prikrito.

Leto dni v življenju komika v poldrugi uri filma. Iz prve roke, z vsem veseljem in žalostjo.

Vstopnina: 3eur študentje/upokojenci/brezposelni, 4eur ostali.


kontakt: perica.jerkovic@gmail.com
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz