PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJAnedelja, 16. oktober 2011

21:30 - ŠKUC-Buba
MOON DUO (ZDA) + THE NEBULAE ENSEMBLE (Slo)

MOON DUO
(psihedelični rock – San Francisco, ZDA)

Pred dvema letoma se je Ripley, kitarist kalifornijske skupine Wooden Shjips, spečal s klaviaturistko Sanae. Povod naj bi bila famozna »svobodnjaška« plošča Interstellar Space tandema Coltrane-Ali, izcimil pa se je dvojec Moon Duo, s katerim sta protagonista za stopnjo ali dve povišala psihotičnost Shjipsov in še globlje zagazila v krautrockovsko goščo. Zaplodila sta enostavno, prvinsko, surovo, repetitivno, nalezljivo in predvsem vznemirljivo zvočno sliko hipnotičnih ritmov ter marsovskih (pri)zvokov, ob katerih se bomo sredi oktobra vkrcali v vesoljsko plovilo in pobegnili na psihedelično-spiritualen trip po vsemirju, kjer se nam zna prikazati celo njun navdušen privrženec, režiser Jim Jarmusch.

Glavna krivca:
Erik »Ripley« Johnson – brenkalo, glas
Sanea Yamada – sintetizator

THE NEBULAE ENSEMBLE
(blues rock, Ljubljana)

Astronavtsko dobrodošlico bo izvedla mlada troglava ljubljanska posadka The Nebulae Ensemble, ki dobro pozna creamovske koordinate, namalokrat pa zaplava tudi v kozmična prostranstva “fjužna”.

Posadka:
Samo – bas
Rok – bobni
Vid- kitara

Več o dogodku.


kontakt: buba@moj.net
« nazaj

komentarjiMESSAGE TO OUR VISITORS
We don't care who you are, or what ethnic, religious or other identity status you represent, we are all red on the inside. However, if you come to Gromka and show no respect to the people (fellow visi...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz