PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sobota, 10. december 2011

22:00 - SubArt
AKTIVNA PROPAGANDA (Slo) + DREK U PEST (Slo)

Tradicionalni prednovoletni AP koncert; letos v gostih kranjsko-ljubljanski Drek u pest... Skakanje pred in na odru, gužva okol mikrofona, vihtenje pesti, emocije, zborovsko petje komadov Državno nasilje, Sabotaža, State Enemy, Antifašistična akcija...Pridite na koncert in uživajte:)  

Kdor že leta spremlja (domačo) punk sceno in njene hibride – kaj sploh lahko še povemo o bendih, ki bodo igrali? Pa vendar, napoved mora bit:

Aktivna Propaganda je eden prepoznavnejših hardcore bendov, ki prisega na anarhistične in antifašistične D.I.Y. smernice in skozi glasbo širi svoje poglede na trenutno socialno-politično situacijo. Še več,  Aktivna propaganda so praktično edini sodobni in tudi eden izmed redkih anarho punk bandov v zgodovini slovenskega punka. Fantje so že več kot desetletje vpeti v glasbeno in aktivistično punk sceno; za sabo imajo bogato zgodovino turnej, skvotiranja, protestništva itd. V zadnjih letih so se mogoče nekoliko umirili, a še zdaleč ne oddaljili. Kot je nekoč zapisal Goc za RŠ: »Ekipa dobro ve, kaj dela.«
http://www.myspace.com/aktivna666
https://www.facebook.com/pages/Aktivna-Propaganda/41822452508

Potem ko  so zastavonoše slovenskega oipunka Drek u pest leta 2006 izdali svoj prvenec 'Umij si roke pred večerjo', je bilo treba na njegovega naslednika čakati kar štiri leta. 'Nove pesmi, staro sranje' stopa korak naprej in preseneča z razgibanostjo in energijo, ki prvenec daleč presega. Predvsem so opazni bolj razgibani aranžmaji kitare, polnejši zvok, sposoja rokenrol ritmov, še največ pa k tej razgibanosti pripomore vpeljava ska ritmov, ki so tudi že na prvencu, vendar ne v taki meri. Novi stari Drek u pest so  hitrejši, drznejši in...lepši:)
http://www.myspace.com/pestdreka
https://www.facebook.com/pages/Drek-u-pest/287996846978


kontakt: darci.subart@gmail.com
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz