PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 3. junij 2012

20:00 - KiborgSpužva Büking
AHAB (DE) + ESOTERIC (GB) + OPHIS (DE) + THE CANYON OBSERVER (SLO)

Ahab (DE) - funeral doom metal
www.ahab-doom.de
www.myspace.com/ahabdoom

Ni debate, Ahab (formirani 2004), kar se tiče doom metala, nam prinašajo nekaj unikatnega. Tipične Black Sabbath, Candlemass in Solitude Aeturnus primerjave pri njih ne držijo. Vsak album prinaša bombastične in neustavljive plazove zvoka, ki ustvari pravi zvočni udar. Vsak komad je epski v epskosti in Drostejevi vokali so to epskost popeljali v nepričakovano smer. "Nepredvidljivost" v doom metalu mogoče kdaj deluje kot pretiravanje, ampak pri Ahab nepredvidljivost deluje.

Hectorjeve (eden izmed ustanoviteljev skupine) jopisuje njihove pesmi kot Carcass v slow-motionu in kot Morbid Angel, ki odkrivajo nove razsežnosti počasnosti z Blessed Are The Sick. Je omenil, da atmosferični deli delujejo tako, kot da bi Devin Townsend šel v doom metal.

Skratka, Ahab uspevajo pobožati ušesa tudi tistim, ki ne marajo doom metala, kar je ultimativni dosežek kateregakoli glasbenika. Dobrodošli pri soundtracku za izgubljene duše.

Esoteric (UK) - experimental/funeral doom metal

www.esotericuk.net
www.myspace.com/esotericuk

Julija 1992 se je zbralo 5 posameznikov z misijo, da ustvarijo temačno, ekspresivno in inovativno glasbo. Besedila ter glasba so odsevi njihovih misli, filozofij, čustev in izkušenj. Glasba ujame esenco besede 'Esoteric' (ideje razumljene s strani majhne grupe ljudi z redkimi oz. nenavadnimi interesi - skratka, hipsterji, še preden je to bilo kul)

Počasi zvok narašča iz globočin. Zvok nam lažno daje misliti, da bo prišlo do svetlejših delov, a se takoj spremeni v val masivnih kitar v spremljavi rušilnega vokala. Estoeric nas bodo popeljali na zvočno potovanje - drzna pot v brezna človeškega uma. Angleški gospodarji psihedeličnega dooma raziskujejo podzavest in z njihovo pomočjo so naše najtemnejše misli slišne. Njihove mnoge albume lahko opišemo kot psihodrame.

Ophis (DE) - doom/death metal
www.ophisdoom.de
www.myspace.com/ophisdoom

Brutalni death/doom direktno iz črev gnijočih dinozavrov.

The Canyon Observer (SLO) - post/sludge/noise
thecanyonobserver.tumblr.com

The Canyon Observer je osrednjeslovenski kvinet, ki kombinira post-metal, atmosferični noise in sludge.

Vstopnice v predprodaji na voljo direktno pri organizatorju (evkaliputs666@gmail.com) v Ljubljani ali preko pošte (poštnine ni) ali na spletni trgovini On-parole (www.on-parole.com)

 


kontakt: evkaliptus666@gmail.com (možne rezervacije!)
« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM JUNIJ-AVGUST 2021
 Klub Gromka v sodelovanju z Galerijo Alkatraz z junijem oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz