PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

nedelja, 15. julij 2012

21:00 - Koncert
LOOKING FOR AN ANSWER (Es) + LOMA PRIETA (ZDA) + BEYOND PINK (Swe) + DEER IN THE HEADLIGHTS (BIH)

Grind. In Hardcore. In Crust punk. Pa še kaotičen HC/screamo.
Human beans & R.A.F.A.L. & Panda banda. V sodelovanju.

Loma Prieta iz San Francisca prihaja v Slovenijo zopet po dveh letih. Člani skupin kot so Punch, Beau Navire, Us haunted bodies,... so v 7 letih delovanja izdali že kar nekaj plošč, večinoma pri lastni založbi Discos Huelga, z najnovejšo izdajo IV, katero bodo na turneji promovirali, pa so debutirali na Deathwish-u. Ime, ki so ga vzeli po enem od najodmevnejših potresov v ZDA, vsekakor dobro opisuje bend - Loma Prieta s svojo intenzivnostjo pretresa drobovje in lomi dušo. "When the band is on the attack...it bleeds tracks into one another, keeping the listener from ever being able to take a breath."
http://deathwishinc.com/bands/133/ 

Deer in the headlights prihajajo iz Banje Luke in po nekaj neuspelih poskusih končno prihajajo tudi v Slovenijo. Za seboj imajo že kar nekaj kilometrine, kljub kratkem času obstoja. Z mešanjem mračnega hardcore-a in screama z ženskim vokalom sodijo med najobetavnejše bende z balkana.
http://deerintheheadlights.bandcamp.com/


Looking For An Answer so grind band iz Madrida, ki je od 1999 do danes pljunil že 3 albume in cel kup splitov, med ostalimi, kot se za prave grinderje spodobi - z Agathocles, pa tudi z legendarnimi Ratos de Porao in Catheter. Bend sestavljajo tudi člani legendarnih morilcev Machetazo. Njihova muzika je mešanica grindcorea z vplivi old school Death Metala, v nekaterih komadih smrdijo na Carcass/Entombed kotkejl. Čeprav vam bo njihov sound dal vtis da pojejo o kanibalizmu in sežiganju porodišnic, besedila benda ciljajo na socialne tematike, živalske pravice in so skupaj z elementom brutale zanimiv zalogaj za vse ljubitelje nesramnega hrupa in fair playa!
http://www.facebook.com/LookingForAnAnswer

Za tiste, ki jih ne poznate, vseženski švedski bend Beyond Pink žaga že desetletje. Dekleta dobro vedo kako prenesti svetu svoje goreče sporočilo, kar smo lahko slišali tudi lani v Krškem. To je muzika za vse, ki imate radi hiter hc, crust, pa zvok riot grrrls in tradicionalni švedski hc/punk iz 80-ih. Ti široki vplivi se močno odražajo v njihovi glasbi in jo naredijo neposredno, energično in močno; ima vse kar potrebuje pankerska duša: je hitra, je težka, je jezna. Poleg tega je melodična, svoje pa prispevajo tudi seksi ženski vokali. V ne-seksističnem smislu seveda :) Besedila gredo z glasbo, izražajo jezo in kritičen pogled na teme kot so mačizem/seksizem, policija, korporativni kapitalizem in finančne institucije, pro-life fundamentalizem in podobno, to je prava pank poezija v svoji najčistejši obliki. Skratka, dekleta so carice!
http://www.last.fm/music/Beyond+Pink

BODITE TOČNI - MI BOMO:))« nazaj

komentarjiPOLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz