PREDSTAVITEVPROGRAMNOVICELOST&FOUNDKONTAKTARHIVGALERIJA

sreda, 24. marec 2004

21:00 - Koncert
NIKA PERUNOVI?? & MARKO ZALETELJ + Soundsystem Clash

[b]Nika Perunovi?[eb] - glas
[b]Marko Zaletelj[eb] - akustična kitara

Za vse, ki imate radi jazzovske standarde in evergreene, ponovno srečanje s pevko kultne in razvpite skupine [b]Patetico[eb] - Niki Perunovi? se topot pridružuje prekaljen kitarist Marko Zaletelj. Glasbenika za zdaj ne izvajata svojih lastnih skladb, zato pa po svoje pristopata k pesmim jazzovskih klasikov kakor so Billie Holiday, Antonio Carlos Jobim, George Gershwin, Joe Pass, Ella Fitzgerald, Ray Charles, itd. Občinstvu med koncertom pričarata vtis, kot da gre za njune lastne kreacije. Nikin in Markov pristop je romantičen, po mnenju mednarodne kritike pa "vas bo na večeru prijelo, da bi pesmi poslušali še in še, se v dobri družbi podali na plažo in tam s čašo rdečega vina v roki zaplesali sambo".

"They cannot Take that Away from me", "How High the Moon", "My Favorite Things" in "Summer Samba" so le štirje naslovi izmed tistih, ki jih bosta Nika in Marko izvedla na svojem prvem večeru v klubu Gromka.

+

23.00
SOUNDSYSTEM CLASH (II) - dub vs. drum'n'bass

spopadli se bosta ekipi [b]DubSystem[eb] in [b]ILLEGAL crew[eb]

vstopnina: 700.-

Povratni spopad bo 10. aprila 2004 v dvorani Gustaf, Pekarna, Maribor.

[b]DubSystem[eb] je združba treh DJ/selektorjev ([b]ata R ,Yidaki ,D*Sun[eb]) in dveh MC/vokalistov ([b]MC Jawa, Tapiman[eb]). V svojih glasbenih kolažih raziskujejo dub glasbo od njenih reggae korenin do njenih vplivov na sodobnejše zvrsti kot so jungle, dnb, breakbeat, downtempo ... Poskušajo povezovati sceno, ne glede na žanrske omejitve! Free your mind!

Ekipa bazira v klubu Gromka, do sedaj je med drugim vrtela na Soča Riversplashu, Milion marihuana maršu, Jahstifing reggae nights, DJ sessions na Radiu Študent.

[b]ILLEGAL crew[eb] je baziran v Pekarni in je odgovoren za prebujanje drum&bass scene na Štajerskem. Ekipo sestavljajo [b]DJ Markoman, DJ Hose, DJ Raa, MC Ezy-G in VJ MiBre[eb]. Cilj ekipe je dvigniti in razširiti drum&bass sceno v Sloveniji.

Delujejo dobra tri leta in so tačas priredili redne dogodke v Mariboru in Ljubljani. Gostujejo po Sloveniji, Avstriji, pa tudi drugod po Evropi(Francija,Srbija).


kontakt: syhapa@mail.ljudmila.org
« nazaj


POLETNI PROGRAM ODPRTO/OPEN 2021
Oživljamo Trg brez zgodovinskega spomina. Vabljeni v pop-up `prizorišče` ODPRTO/OPEN, ki ga bomo vsakič napolnili z novo vsebino in kjer se bomo srečevali stari-novi obrazi. Vsebinsko je t...
[ preberi več... ]
layout:vax - 2008 - code:primz